Ştiri

Guvernul nu mai dă bani pentru biserici

Mai mult pentru Sănătate şi Educaţie, mai puţin pentru Biserici. Bugetul de stat pentru anul viitor este gata. Guvernul speră să încaseze mai mulţi bani din taxe şi impozite, aşa că un singur minister va avea la dispoziţie fonduri mai puţine ca în 2015. Surpriza din buget este nealocarea de bani pentru biserici.

Anul viitor Catedrala Mântuirii Neamului nu va primi niciun ban de la buget. Iar asta pentru că, în bugetul Secretariatului General al Guvernului, nu este prevăzut niciun leu pentru biserici. În consecinţă, Biserica Ortdoxă Română va trebui să se bazeze pe fondurile proprii şi pe donaţii pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului, estimate la o valoare de 100 de milioane de euro.

Publicitate

Afectate de decizia Guvernului sunt şi alte lăcaşuri de cult aflate în construcţie. Până acum, bisericile au primit fonduri consistente de la stat – de exemplu, anul trecut, a fost alocată o sumă de 177 de milioane de lei. Abia din 2017 va fi reluată finanţarea lăcaşurilor de la cult cu bani de la buget, dar fondurile vor fi de peste zece ori mai mici faţă de anii 2014 şi 2015.

Publicitate
banner we radio