Ştiri

Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă după aproape doi ani. Dacă starea de alertă e ridicată, dispar toate restricțiile

Guvernul va decide săptămâna aceasta măsurile luate în pandemie și, în funcție de evaluările privind situația internă și externă, e posibil să ridice starea de alertă, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Dacă starea de alertă instituită la începutul pandemiei ar fi ridicată, atunci ar dispărea absolut toate restricțiile existente.

Analiza situație va fi făcută după 15 februarie, având în vedere că analizele de moment ale Institutului Național de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății arată că a început scăderea valului pandemic. Dacă și săptămâna aceasta analizele vor arăta o scădere a numărului de infectări, atunci e posibil sa fie ridicată starea de alerta, au declarat sursele citate. În fundamentarea unei astfel de decizii va fi luată în calcul și situația din statele membre UE – incidența cazurilor de covid, ce restricții mai există și care este gradul de vaccinare.

Publicitate
Publicitate
banner we radio