Ştiri

Guvernul a decis: ANAF va recupera mai uşor prejudiciile

In cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va exista o structura care se va ocupa de recuperarea prejudiciilor stabilite de catre instante. Decizia a fost luata, miercuri, in sedinta de Guvern.

ANAF a fost criticata de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru ca recupereaza foarte greu prejudiciile stabilite in sentinte judecatoresti definitive.

Publicitate

Astfel, Executivul a aprobat formarea unei noi structuri, responsabila la nivel national cu executarea silita a cazurilor speciale, tocmai in scopul „imbunatatirii randamentului recuperarii creantelor bugetare dispuse prin hotarari judecatoresti definitive”.

„Actuala directie de executare silita cazuri speciale se reorganizeaza prin preluarea structurilor teritoriale, pentru marirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de catre instantele judecatoresti, cresterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate si aplicarea eficienta a sanctiunilor internationale”, se arata intr-un comunicat al ANAF.

In plus, Guvernul a avizat si infiintarea unei noi functii in cadrul institutiei, de vicepresedinte, care va coordona intreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central si teritorial.

Marti, premierul Dacian Ciolos a cerut mai multa eficienta in ceea ce priveste recuperarea prejudiciilor din partea Fiscului si a promis ca din toamna fiecare cetatean va putea plati online taxele si impozitele.

Publicitate
Publicitate
banner we radio