Ştiri

Guvernul construieşte stadion de 12 milioane de euro în judeţul lui Dragnea, fără nicio echipă mai sus de Liga a 3-a

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, vrea să construiască un stadion de peste 12 milioane de euro în judeţul Teleorman, fieful politic al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Conform proiectului de hotărâre de guvern, stadionul este absolut necesar pentru oraşul Alexandria, pentru că numărul de locuri al actualului stadion este sub cel necesar pentru Liga întâi, nu are sistem de nocturnă, iar spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt prea mici.

Publicitate

Cele mai bune echipe de fotbal din judeţul Teleorman sunt în liga a treia.

Cele 12 milioane de euro vor fi plătite de la bugetul Ministerului Dezvoltării, adică din bani publici, însă şi Primăria va contribui cu puţin peste 300.000 de euro.

Lucrările ar urma să dureze 18 luni, iar arena ar trebui să aibă o capacitate de 5.500 de locuri. În documentul citat de economica.net se arată motivele pentru care este nevoie de un nou stadion în Alexandria:

– numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;

– stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;

– stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;

– spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;

– nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

Investiția este caracterizată ca fiind una de „primă necesitate”, având în vedere performațele cluburilor locale de sport. FCM Alexandria, echipa orașului, evoluează în Liga a III-a, unde a încheiat sezonul trecut pe locul 4 al seriei a treia.

Județul Teleorman este cel mai sărac din țară dacă ținem cont de numărul de beneficiari ai ajutorului social raportat la numărul de locuitori. 2,9% din populația județului este dependentă de acest ajutor, cel mai mare procent din țară.

Publicitate
banner we radio