Ştiri locale

Guvernul a hotărât: Baza sportivă din Sfântu Gheorghe va deveni proprietatea municipalității

În ultima şedinţă din acest an, Guvernul României a hotărât „transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineterului și Sportului – Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna”. Mai exact, este vorba despre întreaga bază sportivă din cartierul Simeria. Redăm mai jos comunicatul Primăriei despre acest subiect: 

„După mai multe încercări, Guvernul României a acceptat transferul bazei sportive din Sfântu Gheorghe din proprietatea statului român și a Ministerului Tineretului şi Sportului către municipalitatea din Sfântu Gheorghe. Mai exact, Stadionul, Sala Sporturilor „Szabó Kati”, hotelul sportiv și cele peste patru hectare de teren aferente vor fi proprietatea orașului.

Publicitate

Primarul Antal Árpád a declarat, în acest sens, că lucrările cele mai urgente includ iluminarea pistei de atletism, încălzirea terenului de fotbal, dar și planul de a construi un bazin de înot la standarde moderne și terenul de skateboard cerut de asociaţiile de tineret.

Antal Árpád a salutat hotărârea Guvernului și și-a exprimat recunoștința față de ajutorul UDMR pentru ca baza sportivă să fie a orașului după atâția ani. „Sprijinul UDMR, în special al președintelui Kelemen Hunor, a însemnat mult în timpul discuțiilor politice, precum și ajutorul senatorului Tánczos Barna. De asemenea, apreciez susţinerea pe care am găsit-o la ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei, în care am descoperit un susţinător al descentralizării. Le mulțumesc tuturor în numele locuitorilor din Sfântu Gheorghe”, a spus Antal.

Ca urmare a acestei decizii, primarul a mai spus că s-ar putea dezvolta în continuare condiţiile de promovare a diferitelor sporturi în Sfântu Gheorghe.

„Cred că viața sportivă și un stil de viață sănătos sunt esențiale într-o viață urbană, motiv pentru care acordăm o mare atenție şi condițiilor în care au loc astfel de activităţi. Acest lucru contribuie foarte mult la consolidarea experienței comunității, deoarece suntem bucuroși să susţinem împreună echipele noastre. În același timp, cred că municipalitățile sunt întotdeauna mai în măsură să găzduiască facilități sportive, deoarece cunosc nevoile locale și le pot adapta cerinţelor în beneficiul populației. Este o decizie binevenită”, a spus Antal Árpád.”

Foto: Vargyasi Levente

Publicitate
banner we radio