Ştiri

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, cu măsuri suplimentare

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, cu măsuri suplimentare: Magazinele rămân deschise până la 20 în Vinerea Mare a Paştelui ortodox și în vinerea dinaintea Floriilor. Se poate circula până la ora 5 în noaptea de Înviere. Stațiunile turistice pot funcționa la 70% din capacitate.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. De asemenea, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, magazinele se vor închide la ora 20.00, față de ora 18.00 cum prevăd normele în vigoare în acest moment în localitățile cu rata de infectare peste 4 la mie.

Publicitate

Guvernul a mai decis ca stațiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, așa cum este în cazul stațiunilor montane.

De asemenea, în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între 20.00 și 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Documentul integral cu toate măsurile propuse spre aprobare de către CNSU și adoptat de Guvern poate fi consultat AICI.

Publicitate
Publicitate
banner we radio