Ştiri

Grupul german Ziegler achiziționează fabrica HS Timber Group din Sebeș

HS Timber Group anunță că vinde HS Timber Productions Sebeș SRL grupului german Ziegler, ca vânzăre de părți sociale. Contractul a fost semnat pe 14 aprilie 2023. Se preconizează că tranzacția va fi finalizată la mijlocul anului în urma aprobărilor autorităților de reglementare. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit. Grupul Ziegler preia întreaga echipă cu experiență existentă la Sebeș.

Fabrica de cherestea a fost prima unitate de producție a HS Timber Group din România. „Suntem încântați că am găsit o afacere de familie de succes care va continua producția de cherestea la fața locului și va extinde afacerea,” spune Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group. „Dorim să le mulțumim sincer pentru performanța remarcabilă angajaților din Sebeș din ultimii 20 de ani.”

Posibilitățile de extindere în România ale HS Timber Group au fost limitate de distorsionarea pieței în 2016, prin introducerea limitării de achiziție a 30% din volumul anual din fiecare sortiment în parte. În egală măsură, un impact semnificativ l-au avut situația geopolitică – Ucraina, Rusia și Belarus nemaifiind furnizori de materii prime pentru România – precum și reglementările complexe privind importurile, la fel ca și creșterea costurilor logistice.

Prin această vânzare, HS Timber Group își consolidează viitorul pe termen lung în România și, ulterior, va putea utiliza mai bine și mai eficient capacitățile fabricilor sale existente.

HS Timber Group operează o fabrică de cherestea, o fabrică de panel și o unitate de producție de grinzi lamelare în alte locații din România. Alte fabrici de cherestea sunt situate în Germania și Finlanda. Cu alte două proiecte Greenfield, Grupul își continuă cu succes expansiunea globală.

Stefan Ziegler, managing director al Ziegler Group, este entuziasmat de noul membru al grupului de companii, precum și de povestea din spatele acestuia. „HS Timber Productions Sebeș SRL a fost punctul de plecare pentru succesul HS Timber Group, pe care domnul Schweighofer l-a construit cu mult spirit antreprenorial și viziune! Vrem să continuăm această poveste de succes. Decizia de a vinde această fabrică mă face cu atât mai fericit, deoarece vrem să dezvoltăm strategic locația, precum și grupul de companii. Fidelă filosofiei ‚De la arbore la casă’, piața internă ar trebui să beneficieze din plin, până la crearea de locuințe durabile! ”

Localizarea în centrul României este o completare ideală în divizia de fabrici de cherestea a Grupului Ziegler, cu unitățile de producție existente în Germania și Suedia. Pe lângă materiile prime de înaltă calitate, locația oferă condiții perfecte pentru activitățile de achiziții și vânzări ale Grupului, datorită locației sale centrale. Stefan Ziegler așteaptă cu nerăbdare șă colaboreze cu cei peste 650 de noi angajați. „Astept deja cu nerabdare să lucrez cu angajatii români, cu care aș vrea să îmi împărtășesc entuziasmul!”

Odată cu transferul de proprietate către Grupul Ziegler ca nou proprietar, locația urmează să fie consolidată în continuare. Rădăcinile întotdeauna puternice de pe piețele interne joacă un rol crucial în dezvoltarea ulterioară.

Publicitate
banner we radio