Ştiri

Grupul de Comunicare Strategică a tăiat orice comunicare locală despre cazurile de coronavirus

Într-o adresă către toate prefecturile din ţară, semnată de secretarul de stat din cadrul MAI, Gheorghe Sorescu, se aduce la cunoştinţă că începând de sâmbătă, 21 martie, prefecturile nu mai au voie să comunice informații referitoare la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați cu COVID-19.

Măsura comunicată azi vine după ce în ultimele două zile, bilanţul zilnic cu privire la situaţia noilor cazuri de coronavirus din România nu a mai fost însoţit de detalii privind judeţele în care au fost confirmate noile cazuri, aşa cum s-a întâmplat până acum. Grupul de Comunicare Strategică s-a rezumat să comunice doar numărul total de cazuri la nivel naţional.

Primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a criticat decizia, într-o postare pe Facebook, spunând că „într-o perioadă în care comunicarea și transparența ar trebui să fie cuvinte cheie, autoritățile centrale taie orice cale de informare locală despre noile cazuri confirmate cu coronavirus”.

„Ar trebui să fie evident pentru toată lumea că lipsa unor informații clare, corecte și concise, nu face decât să amplifice în spațiul public și mai ales în mediul online zvonuri și teorii ale conspirației, ceea ce se va transforma într-o încredere scăzută în acțiunile autorităților și amplificarea stării de panică deja existente în rândul populației”, se mai arată în mesajul postat de Antal Árpád.

Publicitate
banner we radio