Ştiri locale

Grüman Róbert, amendat pentru unele postări pe Facebook în ziua votului: „Voi contesta amenda”

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert (UDMR), a fost amendat cu 4.500 de lei pentru că a distribuit pe pagina personală de Facebook mesaje cu caracter electoral după încheierea campaniei.

Contactat telefonic, acesta a precizat că s-a prezentat la sediul IPJ Covasna în cursul zilei de duminică, după primirea citației, însă nu i s-a adus la cunoștință care a fost postarea care le-a atras atenția oamenilor legii.

Publicitate

„Ieri am mers la Poliție după ce am primit citația și mi s-a spus că din cauză că am îndemnat oamenii să meargă la vot voi primi o amendă de 4.500 de lei. Mi s-a adus și procesul verbal pe care, neavând un avocat sau consilier juridic lângă mine, nu l-am preluat, urmând să îl primesc, probabil, prin poștă. Nu am înțeles nici eu de la domnul polițist care a completat procesul-verbal, mi-a spus că primește ordinele de la Centru. Am vrut și eu să știu exact care postare de pe pagina mea de Facebook este postarea care, să zicem, nu a respectat legile, pentru că după părerea mea nu este o problemă să îndemni oamenii la vot. Este o problemă dacă îndemni să meargă la vot și să voteze un competitor electoral anume, ceea ce după părerea mea, pe pagina mea de Facebook nu s-a întâmplat. Au fost foarte multe îndemnuri: să mergem la vot!”, ne-a precizat Grüman Róbert, care spune că va contesta amenda primită în instanță.

Potrivit IPJ Covasna, în total 8 persoane sunt cercetate pentru că au postat materiale electorale în mediul online,  continuând propaganda electorală după încheierea acesteia.

Conform rezultatelor provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea voturilor din toate cele 214 secţii de votare din judeţul Covasna, UDMR a câştigat detaşat alegerile din judeţ, cu peste 70% atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

Pe locul 2 la mare distanţă se situează PSD, cu 8% din voturi, urmat de PNL cu puţin peste 5% şi USR-PLUS cu aproape 5% din voturi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio