Ştiri

Grevă spontană la CFR. Trenurile vor avea întârzieri

Mai multi angajati CFR au declansat, miercuri dimineata, incepand cu ora 7.00, un protest spontan.

Compania Nationala de Cai Ferate \”CFR\” SA informeaza intr-un comunicat ca, din aceasta cauza, mai multe trenuri vor avea intarzieri.

Publicitate

Calatorii sunt rugati sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

Marius Mureşan, lider sindical, a explicat la Digi24 că sunt nemulțumiți de faptul că a expirat contractul de muncă colectiv azi-noapte și în cele 45 de zile pe care le-au avut la dispoziție pentru negocieri cu CFR nu au reușit să ajungă la un acord.

„În nenumărate rânduri i-am avertizat pe cei de la companie că pot apărea manifestații necontrolate ca cele de astăzi dacă nu se încheie contractul colectiv de muncă. S-a ajuns ca la calea ferată aproape jumătate din salariați să lucreze pe salariul minim”, a spus liderul de sindicat.

CFR condamnă protestul

Compania le-a atras atenția angajaților că protestul „încalcă procedurile legale”. De asemenea, CFR a precizat că protestul are loc deși conducerea a anunțat că în bugetul pentru 2017 este inclusă și o creștere salarială de 22,5%.  De asemenea, compania spune că a propus încheierea unui acord până la semnarea contractului colectiv de muncă, dar nu s-a concretizat.

Publicitate
banner we radio