Ştiri locale

Grevă japoneză la Finanţele Publice din Sfântu Gheorghe

O parte dintre angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Covasna au luat parte, vineri, la o grevă japoneză, solidarizându-se, astfel, cu colegii lor din ţară care au organizat în ultimele zile acţiuni de protest, nemulţumiţi de coeficientul de salarizare stabilit în proiectul Legii salarizării unitare.

Liderul sindical Raluca Moraru a declarat că protestatarii au purtat banderole albe, iar greva nu a perturbat activitatea instituţiei.

Publicitate

„Ne-am raliat colegilor noştri din ţară, pentru că şi noi dorim ca legea salarizării să fie corectă şi echitabilă şi nu făcută pe genunchi. La protest nu au participat toţi angajaţii, în special cei de la ghişeele de relaţii cu publicul au purtat banderole albe pe braţ. Activitatea s-a desfăşurat în mod normal şi nu dorim să o perturbăm nici pe viitor. Am vrut să tragem un semnal de alarmă şi vrem ca doleanţele noastre să fie rezolvate pe calea dialogului”, a declarat Raluca Moraru.

Printre revendicări se numără salarizarea corectă şi ierarhizarea salariilor în raport cu pregătirea şi importanţa muncii, alinierea salariilor angajaţilor din structurile teritoriale cu ale celor din structurile centrale, precum şi elaborarea şi adoptarea statutului special al finanţistului.

„Vrem să fie recunoscută importanţa muncii noastre şi să fim respectaţi, vrem să avem un statut special, aşa cum au şi magistraţii, şi medicii, şi cadrele didactice”, a mai spus liderul sindical.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio