Ştiri

Greşeala pe care o faci zilnic! Ce se întâmplă dacă nu scoţi telefonul din carcasă când îl încarci

Bateria de la smartphone nu este de obicei punctul forte al unui telefon inteligent. Nevoita sa faca fata unei utilizari intense, in special pe internet si pe diferite aplicatii sau jocuri, bateria nu tine de obicei mai mult de o zi.

Insa, bateria are de suferit si din cauza greselilor pe care le faci atunci cand incarci telefonul.

Publicitate

Ai auzit probabil ca nu trebuie sa-ti incarci prea des telefonul, ci doar atunci cand bateria este aproape complet descarcata. Este o mare greseala, spun cei de la compania Cadex, care produce baterii.

Expertii dau cateva sfaturi, cu ajutorul carora putem imbunatati rezistenta bateriei.

In primul rand, nu trebuie sa tii in priza telefonul dupa ca bateria s-a incarcat 100%. Daca faci asta, bateria se va uza mult mai repede si va trebui inlocuita.

Mai mult, bateriile nici nu trebuie sa fie complet incarcate. Este mai bine sa pui telefonul la incarcat mai des decat sa il tii in priza atunci cand nu este nevoie. Asta este cea mai buna metoda de incarcare, spun expertii.

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont este sa scoti telefonul din carcasa atunci cand il incarci. In acest fel, nu se va mai incalzi asa de mult. Daca il lasi sa se incinga, in scurt timp se va strica si bateria, dar si telefonul.

Din pacate, putini utilizatori stiu ca este mai bine sa scoata carcasa in timpul incarcarii, pentru a permite bateriei sa se racoreasca. Apple recomanda insa acest lucru.

Publicitate
banner we radio