Info Trafic

Grajd în flăcări la Zălan

Luni seara, la ora 22:18, dispeceratul comun ISU – SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre faptul că s-a produs un incendiu la un grajd din localitatea Zălan, comuna Bodoc.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe au intervenit la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Publicitate

La sosirea celor două echipaje la locul evenimentului, o persoană de sex masculin din mulţime a aruncat spre autospeciale cu o piatră, lucru care a dus la fisurarea parbrizului unei autospeciale.

Acoperişul grajdului, confecţionat din lemn cu cărămidă era prăbuşit în interior peste mai multe animale, iar incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 600 de mp, cu pericol de propagare la casele şi anexele învecinate.

Ulterior, la acţiunea de stingere au participat si pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bodoc.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă este în curs de cercetare, au ars grajdul din lemn pe o suprafaţă de circa 600 mp, circa 45 de tone de fân balotat, 2 atelaje agricole, 2 hamuri din piele şi mai multe animale (2 cabaline, 5 vite şi 1 porc)

Intervenția pompierilor militari a durat aproximativ 10 ore şi a fost îngreunată din cauza cantităţii mari de materiale combustibile şi a lipsei surselor de apă în apropiere, echipajele fiind nevoite să alimenteze de la câţiva kilometri autospecialele în repetate rânduri.

Totodată, acţiunea de stingere a incendiului a înlăturat pericolului extinderii flăcărilor la casele şi anexele gospodăreşti din apropiere.

Atât pentru cercetarea evenimentului ce a dus la deterioarea autospecialei de pompieri, cât şi pentru cercetarea cauzei de incendiu, la faţa locului, s-a deplasat o echipă de specialişti şi organele abilitate de lege.

Compartimentul Informare şi  Relaţii Publice

Plutonier major Marius Tolvaj

\"Incendiu

Publicitate
Publicitate
banner we radio