Ştiri locale

Grădinițele covăsnene se pot înscrie la prima ediție a concursului județean de creație „Animale Protejate – Păsări ocrotite”

Preșcolarii din județul Covasna sunt așteptați să se înscrie, săptămâna aceasta, la prima ediție a concursului județean de creație artistico-plastică „Animale Protejate – Păsări ocrotite”, organizat de Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Asociația „Vadon” și Asociația „Gulliver Start”. Concursul este inclus în calendarul activităților educative al Inspectoratului Școlar Județean Covasna pentru anul școlar 2023-2024, și este adresat preșcolarilor, care vor avea de desenat, la alegere, una dintre cele 20 de păsări protejate de legea din România.

Conform regulamentului de concurs, înscrierea participanților se face prin completarea formularului disponibil pe site-ul ISJ Covasna (AICI) și trimiterea acestuia pe adresa de e-mail: concursanimaleprotejate@gmail.compână cel târziu în data de 2 februarie.

Publicitate

Din fiecare grupă de preșcolari vor putea fi trimise cel mult 3 lucrări, în original, realizate utilizând orice tehnică (pictură, desen, sculptură, etc). Acestea vor putea fi predate până în data de 26 februarie, personal la sediul GPP „Gulliver”, sau expediate prin poştă, la adresa: Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver”, str. Dealului nr. 24, Sfântu Gheorghe, județul Covasna, 520064, cu mențiunea „Pentru concursul județean Păsări ocrotite”.

Alături de lucrările preșcolarilor, grădinițele participante trebuie să trimită și Acordul de parteneriat în două exemplare, completat cu datele instituției, numărul de înregistrare, numele cadrelor didactice colaboratoare şi avizat/semnat de conducerea instituţiei.

Potrivit organizatorilor, evaluarea desenelor se va face în perioada 27-28 februarie, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate și expuse în perioada 20-21 martie la Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver”.

Concursul este parte a proiectului inițiat de Grădinița „Gulliver” – „Pași mici pentru o Planetă mare”, ajuns în acest an la cea de a doua ediție.  

În România, păsările protejate prin lege sunt: buhaiul de baltă, pelicanul comun, lopătarul, lebăda de vară, șoimul dunărean, acvila țipătoare mare, uliul porumbar, cocoșul de munte, cocorul, nagâțul, fluierarul cu picioare roșii, ciuvica, ciuful de pădure, ciocănitoarea neagră, mierla gulerată, frunzărița galbenă, muscarul semigulerat, sticletele, mugurarul roșu și gaița.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio