Ştiri locale

Gospodărie Comunală: „Vă rugăm insistent: aruncați deșeurile în containere, NU în toaletă!”

Gospodărie Comunală SA face un nou apel către populația județului să nu mai arunce deșeuri în toalete, după ce zilele trecute sistemul de canalizare aflat pe strada Puskás Tivadar din Sfântu Gheorghe s-a înfundat.

Conducerea societății a subliniat în nenumărate ocazii că, pe lângă costurile ridicate pe care operatorul le suportă pentru repararea stricăciunilor, utilizarea incorectă a sistemului poate provoca disconfort consumatorilor prin degajarea de mirosuri neplăcute, refularea apei pe străzi sau poluarea mediului.

Publicitate

Numai în acest an, pentru întreținerea rețelei județene, a fost cheltuită suma de 1.350.000 lei, din care circa 670.000 de lei au reprezentat lucrări de supraveghere.

Costurile pentru vidanjare sunt și ele extrem de ridicate, anual fiind cheltuiți, în medie circa  500.000 de lei, iar în ceea ce privește pompele stricate, prețul se ridică la circa 150.000 de lei pentru cele 150 de reparații făcute.

Din păcate, paguba rămâne a operatorului, care în lipsa unui cadru legal care să îi permită aplicarea de amenzi sau penalizări la facturile consumatorilor, trebuie să plătească din bugetul  propriu.

De la începutul anului, reprezentanții societății au făcut mai multe apeluri către populație, după ce au apărut defecțiuni serioase ale sistemelor de pompare a apelor uzate.

Printre materialele descoperite în acest an, în sistemul de canalizare, se numără saci cu portocale, scutece și alte articole de igienă, lenjerie intimă, sau butoaie de varză murată.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate