Ştiri locale

Gospodărie Comunală anunţă că citirea contoarelor de apă din locuințe poate fi și gratuită

Costul citirii contoarelor de apă îi afectează pe toți locuitorii de la bloc, cu excepția celor din municipiul Sfântu Gheorghe, iar Gospodărie Comunală SA amintește că taxa lunară de 10 lei per apartament poate fi economisită cu ușurință.   

Locuitorii din Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Covasna pot economisi aceste sume dacă citirea contoarelor de apă din locuințe nu este efectuată de către angajații companiei, ci de asociația de locatari, administratorul blocului sau o persoană desemnată în acest sens.  

„Evident, dacă unul dintre angajații noștri trebuie să meargă în fiecare apartament, și nu doar o dată, ci de două sau de trei ori pentru că persoana nu este acasă, acest lucru implică și costuri, pentru că nimeni nu lucrează gratuit. În același timp, am prefera să economisim niște bani de la locuitori, dacă se poate, pentru că taxa pentru citirea contoarelor a crescut de la 7 lei la 10 lei pe lună, adică 120 de lei pe an pentru o gospodărie. Repartitoarele de costuri pot fi citite de oricine, important este ca acest lucru să fie făcut în mod organizat. Locuitorii din Sfântu Gheorghe nu sunt afectați de acest cost, deoarece fiecare bloc din municipiu aparține unei asociații de locatari care își organizează citirea contoarelor într-un fel sau altul. Ne-am dori ca acest lucru să se întâmple și la Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Covasna, și nu doar în acele cazuri în care locatarii s-au constituit într-o asociație”, a declarat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Legea obligă înființarea de asociații de locatari, dar, pentru a asigura buna funcționare, Gospodărie Comunală SA acceptă și soluția temporară ca locuitorii să desemneze o persoană care să efectueze citirea apometrelor și să raporteze aceste date către companie. Detaliile vor fi convenite împreună cu reprezentanții filialelor locale. Bineînțeles, contoarele principale vor fi citite în continuare de către angajații companiei de apă.

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Publicitate
banner we radio