Ştiri locale

Gospodărie Comunală a primit avizele pentru noile tarife la apă şi canalizare, care intră în vigoare din aprilie

Tarifele la apă şi canalizare au fost majorate luna aceasta în mai multe oraşe şi comune din judeţul Covasna unde operează Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe, pe fondul creşterii costurilor energiei electrice, managementului nămolurilor şi salarizării personalului.
Directorul societăţii, Kozsokar Attila, a declarat că preţul apei potabile produse, transportate şi distribuite pe întreaga arie de operare a fost majorat cu aproape 11% iar tariful pentru canalizare-epurare, cu circa 10%, acestea fiind avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AQUACOV, precum şi de consiliile locale din aceste localităţi.

„Am primit avizele iar de luna aceasta am aplicat noile tarife (…) Preţul apei este de 4,33 lei, fără TVA, de la 3,91 lei, deci majorat cu aproape 11%, iar la canalizare, de 3,04, fără TVA, de la 2,77 lei, o creştere de aproape 10% (…) Practic, pentru o gospodărie înseamnă, în medie, circa 6 lei lunar”, a declarat directorul Gospodăriei Comunale.

Publicitate

Acesta a subliniat că este vorba despre o ajustare a preţurilor serviciilor de apă şi canalizare pe fondul creşterii costurilor legate de salarizarea personalului, a tarifelor la energia electrică şi managementului nămolurilor de la staţiile de epurare.

Ultima majorare de preţuri a avut loc în anul 2019, când tarifele au crescut cu aproape 10% la apă şi cu 5% la canalizare, respectiv la 3,91 lei fără TVA (4,26 lei cu TVA) şi 2,77 lei fără TVA (3,02 lei cu TVA).

Gospodărie Comunală S.A. operează pe baza contractului de delegare de gestiune încheiat în 2009 cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AQUACOV în localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului, Ghidfalău, Cătălina, Bodoc, Ozun, Sânzieni, Barcani, Ilieni, Sita Buzăului, Arcuş, Brateş, Pachia, Telechia, Ghelinţa şi Valea Crişului, care au împreună peste 100.000 de locuitori.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio