Ştiri locale

Gospodărie Comunală a premiat elevii care au compus cele mai frumoase povești despre apă

Elevii Școlii Gimnaziale „Comenius” din Brețcu sunt câștigătorii concursului organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, marcată în fiecare an pe data de 22 martie, la inițiativa ONU, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței pe care apa potabilă o are pentru toți, precum pentru a atrage atenția asupra amenințărilor la adresa resurselor de apă dulce.

În cadrul concursului „Prietena mea, Apa!”, lansat de Gospodărie Comunală SA, elevii claselor 0-IV din județ au fost invitați să compună câte o poveste prin care să evidențieze rolul apei în viața de zi cu zi, importanța acesteia, respectiv cum poate fi apa „un bun prieten”.  

„Păstrarea purității apei și utilizarea corectă a acesteia țin și de educație. Evident, și activitățile de conștientizare intră în responsabilitatea furnizorului de apă. Au fost ani în care am prezentat procesul de tratare a apei potabile, am avut ani în care am organizat concursuri de desene: colegii noștri dedică multă atenție organizării acestor evenimente, iar angajații noștri pun mult suflet în a sublinia importanța apei. Având în vedere că accesul la apă potabilă sănătoasă devine din ce în ce mai dificil în multe părți ale lumii, cred că avem și noi responsabilitatea de a avea grijă să nu risipim și să nu poluăm apa”, a declarat Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

În total, au fost înscrise 27 de lucrări realizate de elevii din județ, iar ceremonia de premiere a avut loc pe 26 martie, la sediul Gospodărie Comunală SA din Parcul Industrial Câmpu Frumos, unde au fost prezenți 81 de elevi. Clasele desemnate câștigătoare au fost premiate cu vouchere la librăria „Librim”, pe care elevii le vor putea utiliza pentru a cumpăra cărți.

Un premiu special a fost acordat celor mai mici participanți la concurs – clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale „Váradi József” din Sfântu Gheorghe. Premiul al treilea a fost câștigat de elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Mikes Kelemen”, iar elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului au primit premiul al doilea, în vreme ce locul I le-a revenit elevilor clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Comenius” din Brețcu.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio