Ştiri

Google Translate, varianta 2.0. Traduce un text cu ajutorul camerei telefonului

Serviciul Google Translate beneficiază acum de o variantă îmbunătățită cu „Instant Camera Translation”. Concret, noua versiune îți permite să obții traducerea unui text doar îndreptând spre el camera de la telefon.

Gigantul american a actualizat aplicația, iar acum poți beneficia de un serviciu disponibil în 80 de limbi (față de 38), atât online, cât și offline.

Publicitate

De asemenea, poți traduce din și în orice limbă dorești, combinând oricare două dialecte, și ai la dispoziție și funcția „Auto Detect”, prin care Google știe exact din ce limbă trebuie să traducă.

Opțiunea „Instant Camera Translation” este cea mai apreciată nouă funcționalitate pentru că, practic, doar îndrepți camera telefonului către un text, iar Google îl traduce automat.

Asta înseamnă că poți folosi mult mai ușor serviciul în viața reală, atunci când ai nevoie să înțelegi ce scrie pe diverse etichete, meniuri, anunțuri sau atunci când ești în călătorie într-o altă țară.

„Un mod intuitiv şi ușor de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi. Pentru aceste situaţii, Google Translate oferă funcţionalitatea ‘Instant Camera Translation’ (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepţi camera telefonului către textul dorit şi să primeşti instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original”, se arată într-un comunicat de presă Google.

Versiunea îmbunătăţită a „Instant Camera Translation” este disponibilă pentru aplicaţia Google Translate din Android şi iOS.

Publicitate
Publicitate
banner we radio