Ştiri

Google înlocuiește parolele conturilor cu chei de acces

Google a anunţat că înlocuiește parolele conturilor cu chei de acces. La momentul conectării pe un dispozitiv nou, utilizatorul nu mai trebuie să introducă parola, ci doar să-și confirme identitatea de pe telefonul “de încredere”.

Compania spune că în momentul în care un utilizator se va conecta pe un dispozitiv nou, nu va mai fi nevoit să își aducă aminte parola, nici să-și facă griji că ar putea fi ținta hackerilor. Cu passkey-ul activat, va trebui doar să-și confirme identitatea, implicit să valideze acțiunea de conectare, de pe un dispozitiv pe care l-a desemnat “de încredere” (telefonul personal, de exemplu. Validarea se face cu amprenta, prin scanare facială sau prin introducerea unui cod PIN.

Google spune că aceste chei de acces sunt “un înlocuitor mai sigur și mai ușor pentru parole” și a comparat ușurința folosirii lor cu cea a funcției de salvare a parolelor. “Protocoalele pentru passkey-uri sunt proiectate cu atenție, astfel încât nicio informație împărtășită cu site-urile nu va putea fi folosită ca vector de urmărire”a mai spus grupul american, care a adăugat că sistemul funcționează pe Android, Windows, iOS sau macOS.

În plus, Google testează funcția de căutare specifică a imaginilor în Google Photos, în versiunea de web. Astfel, în loc să filtreze imagini după un singur cuvânt-cheie, câine de exemplu, persoanele pot încerca descrieri mai complexe, cum ar fi “apus de soare colorat” sau “o grădină liniștită”.

Publicitate
banner we radio