Sport

Ghid pentru suporterii care merg la Ungaria – România

Suporterii români care vor face deplasarea la Budapesta pentru a urmări meciul Ungaria – România au la dispoziție un ghid de călătorie elaborat de Ministerul Afacerilor Externe. Acesta cuprinde diverse informații, de la date generale despre țară, reglementări vamale, până la rutele optime către stadion și mijloacele de transport în comun cele mai potrivite.

Ghidul, postat pe site-ul MAE, avertizează că este interzisă introducerea în Ungaria de băuturi alcoolice fabricate artizanal, indiferent de cantitate, sau ale căror producători nu dețin o autorizație corespunzătoare.

Publicitate

În ceea ce privește regimul de circulație, MAE amintește că în Ungaria este obligatorie folosirea centurii de siguranță, a scaunului pentru copii și a fazei de întâlnire pe drumurile publice, în afara localităților. De asemenea, legea ungară interzice aparatele anti-radar și de detectare a radarului, stațiile de emisie-recepție, în afara celor autorizate și folosite de transportatori, precum și folosirea telefonului mobil în timpul condusului fără dispozitive \”hands-free\”.

MAE recomandă respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și avertizează că amenzile sunt mari, potrivit Agerpres.

De asemenea, documentul oferă o serie de informații despre asigurarea medicală de călătorie și regimul medical din Ungaria.

Ghidul prezintă detaliat, cu hărți, rutele optime către Budapesta și pe cele către stadion, dar și date despre forțele de ordine, între care se vor afla, potrivit MAE, și jandarmi români.

Publicitate
Publicitate
banner we radio