Ştiri locale

Garda de Mediu Covasna în ianuarie: 18 inspecţii şi amenzi de 90.000 de lei

Valoarea amenzilor aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna în prima lună a acestui an a crescut faţă de luna decembrie, deşi numărul controalelor derulate a fost mai mic. Astfel, în ianuarie, în urma celor 18 inspecţii derulate, s-au aplicat amenzi care însumează 90.000 de lei, faţă de 75.000 de lei în urma celor 31 de controale derulate în decembrie anul trecut.

Principalele nereguli constatate au fost: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; aruncarea deşeurilor pe spatii neautorizate, respectiv neasigurarea colectării separate.

Publicitate

„Au fost efectuate 10 inspecții în urma unor sesizări, 4 inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, o inspecție în urma autosesizării şi 3 inspecții cu alte autoritați. Ca urmare a acțiunilor realizate, au fost aplicate 7 sancțiuni principale, respectiv: 4 avertismente şi 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 90.000 lei”, a transmis conducerea instituţiei.

Aceeaşi sursă precizează că inspecţiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor şi controlul respectării condițiilor impuse în actele de reglementare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio