Ştiri locale

Garda de Mediu Covasna: Amendă maximă pentru un atelier auto deschis în urmă cu câteva luni la Căpeni

Proprietarul unui atelier auto, deschis în urmă cu câteva luni în localitatea covăsneană Căpeni, a fost amendat cu 7.500 de lei, amenda maximă prevăzută de lege, în urma unui control derulat de comisarii Gărzii de Mediu Covasna în cursul săptămânii trecute.

Printre neregulile descoperite în timpul controlului s-au numărat lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, dar şi faptul că atelierul cu pricina nu dispunea de un spaţiu special amenajat pentru depozitarea deşeurilor provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Publicitate

„Este vorba despre un atelier auto deschis în urmă cu o lună sau două. În data de 11 octombrie am început controlul, iar în data de 15 a fost finalizat, pentru că persoana respectivă nu avea toate documentele, astfel că i s-a lăsat invitaţie, iar cazul a fost închis la noi la sediu. Printre neconformităţile descoperite s-au numărat lipsa evidenţei deşeurilor, şi faptul că acestea nu erau depozitate în locuri special amenajate, lucru pentru care a fost sancţionat şi i s-au impus măsuri pentru remediere”, a precizat cms-şef Lucian Cândea.

Acesta a mai precizat că agentul economic a fost sancţionat cu amenda maximă şi are 15 zile pentru a o achita sau pentru a o contesta în instanţă.

„Din experienţa noastră, amenzile se plătesc, din fericire. Avem puţine care au fost contestate, majoritatea au fost plătite, inclusiv din cele care au fost aplicate anul acesta”, a mai spus şeful Gărzii de Mediu Covasna.

La începutul lunii, un alt bărbat din localitatea Băţani a fost amendat cu 10.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, şi i-a fost întocmit dosar penal, în urma unui control desfăşurat împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au constatat că acesta dezmembra autovehicule fără a respecta legislaţia de protecţie a mediului, respectiv fără a avea autorizaţie.

În timpul controlului au fost descoperite 20 de autovehicule care erau sau urmau a fi dezmembrate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio