Ştiri

VIDEO. Gafă de proporții la Oscar: „La La Land”, anunțat în mod greșit cel mai bun film

Pentru cinefili a fost noaptea magică a decernării premiilor Oscar. Musicalul „La La Land” a luat cele mai multe premii – șase, după ce a avut nu mai puțin de 14 nominalizări. Ceremonia a fost marcată însă de o gafă fără precedent: după ce s-a anunțat că „La La Land” a câștigat și Oscarul pentru cel mai bun film, organizatorii au revenit: „Moonlight” este, de fapt, câștigătorul de anul acesta! (VIDEO cu momentul anunţului, la finalul articolului)

Cea de-a 89-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, California. Ceremonia este organizată de Academia Americană de Film, organizație profesională onorifică, alcătuită din peste 6.000 de artiști și tehnicieni din lumea cinematografiei. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelența în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite sau alte distincții. Gazda ediției din acest an este comediantul, actorul și prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel.

„Moonlight” câștigă premiul pentru cel mai bun film

Producția „Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a câștigat, duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film. Inițial, Faye Dunaway şi Warren Beatty, cei care au decernat trofeul, au anunțat în mod eronat că „La La Land” a câștigat acest premiu.

Emma Stone a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță

Emma Stone a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul „La La Land”.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Isabelle Huppert (\”Elle\”), Ruth Negga (\”Loving\”), Natalie Portman (\”Jackie\”) și Meryl Streep (\”Florence Foster Jenkins\”).

Actrița Emma Stone, în vârstă de 28 de ani, a mai fost nominalizată la Oscar în 2015, pentru rol secundar în filmul \”Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)\”. Ea a mai câștigat un Glob de Aur și un premiu BAFTA cu interpretarea din \”La La Land\”.

Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor

Casey Affleck a câștigat duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

Actorul în vârstă de 41 de ani, a cărui carieră s-a derulat în cea mai mare parte în umbra mai celebrului său frate, Ben Affleck, a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru rol secundar în 2008 cu producția \”The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford\”.

El a mai câștigat cu rolul din \”Manchester by the Sea\” un Glob de Aur și un premiu BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizați Denzel Washington (\”Fences\”), Ryan Gosling (\”La La Land\”), Viggo Mortensen (\”Captain Fantastic\”) și Andrew Garfield (\”Hacksaw Ridge\”).

Lista completă a trofeelor Oscar 2017

Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala a fost transmisă în direct de postul american ABC şi a fost difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Prezentăm mai jos lista completă a premiilor decernate la gala Oscar 2017:

Cel mai bun film: „Moonlight”

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck („Manchester by the Sea”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone („La La Land”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Moonlight”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

Cel mai bun film străin: „The Salesman” (Iran)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Zootopia”

Cea mai bună regie artistică: „La La Land”

Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan)

Cea mai bună imagine: „La La Land”

Cel mai bun montaj: „Hacksaw Ridge”

Cea mai bună coloană sonoră: „La La Land”

Cel mai bun cântec original: „City of Stars” („La La Land”)

Cel mai bun montaj de sunet: „Arrival”

Cel mai bun mixaj de sunet: „Hacksaw Ridge”

Cele mai bune efecte vizuale: „The Jungle Book”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Suicide Squad”

Cele mai bune costume: „Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:  „Sing”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „O.J.: Made in America”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The White Helmets”

Publicitate
banner we radio