Ştiri locale

„Furturile anului 2021” în județul Covasna: o țeavă de balustradă, preșuri auto, cabluri electrice și o conservă

Un aparat de sudură în valoare de 30.000 de lei a fost cel mai valoros obiect pe care hoții au pus mâna în cursul anului trecut, potrivit datelor IPJ Covasna, însă pe lista obiectelor „bizare” declarate furate pe raza județului se mai numără un leagăn, o țeavă dintr-o balustradă, ghivece de flori, obiecte vestimentare folosite, cuptor microunde, cabluri electrice, preșuri auto, o butelie și o cutie de conserve.

Și necuvântătoarele au prezentat interes pentru hoți, pe lista furturilor reclamate în 2021 fiind în total 47 de animale, printre care 3 bovine, 10 cai, 11 păsări și alte 23 de animale.

Publicitate

„În anul 2021, la nivelul Postului de Poliție Comandău a fost înregistrat un dosar penal privind furtul unei cabaline, animalul fiind recuperat și ulterior predat părții vătămate. Printre cele mai bizare obiecte declarate furate enumerăm: un leagăn, o țeavă dintr-o balustradă, ghivece de flori, obiecte de îmbrăcăminte folosite, cuptor microunde, cabluri electrice, preșuri auto, butelie, cutie de conserve. Cel mai valoros obiect declarat furat în anul 2021 a fost un aparat de sudură cu electrofuziune, în valoare de 30.000 de lei”, se arată într-un răspuns al IPJ Covasna, la solicitarea We Radio.

Sunt și persoane care nu își însușesc bunurile găsite, astfel că în cursul anului trecut un cetățean s-a prezentat la Poliție cu un portofel găsit, în care se aflau 519 de lei, acte de identitate și carduri bancare.

Statistica IPJ Covasna pe anul trecut arată o creștere în ceea ce privește infracțiunile de furt, fiind comise 860 astfel de fapte (față de 801 în anul precedent), iar faptele de tâlhărie s-au menținut cam la același nivel, fiind constatate 12 astfel de fapte, față de 14 în 2020.

A crescut numărul furturilor din buzunare, poșete sau genți, de la 26 în anul 2020, la 36 anul trecut, în vreme ce furturile din autoturisme au scăzut de la 35 în 2020, la 22 anul trecut.

În creștere ușoară a fost și numărul furturilor din locuințe. Dacă în 2020 s-au înregistrat 115 astfel de fapte în județul Covasna, anul trecut numărul a crescut la 121.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio