Ştiri locale

Furturi de lemne cercetate de polițiștii covăsneni

Polițiștii din Aita Mare și Belin, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre faptul că un bărbat a sustras material lemnos dintr-un parchet de exploatare din pădurea de pe raza comunei. În urma verificărilor, polițiștii au identificat un bărbat de 48 de ani, care a sustras circa 1,55 mc de material lemnos, pe care l-a transportat la domiciliul unei alte persoane pentru a-l valorifica. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

La Turia, polițiștii au depistat, în flagrant, doi bărbați de 23 și 40 de ani, care transportau circa 3 mc de material lemnos fără a avea documente legale de proveniență sau transport. Din verificări s-a stabilit că lemnul a fost sustras din pădurea de pe raza comunei, dintr-o rampă de exploatare. Și în acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Publicitate

Polițiștii din Estelnic, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un localnic de 44 de ani, care transporta material lemnos, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că datele înscrise în documentele legale nu corespundeau cu realitatea. În fapt, în avizul de însoțire primar era înregistrat un singur metru cub de material lemnos, însă în urma verificărilor s-a constatat că bărbatul transporta, de fapt, aproape 9 metri cubi.

Polițiștii continuă cercetările pentru clarificarea tuturor aspectelor privind proveniența materialului lemnos. Totodată, s-a dispus și confiscarea lemnului.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio