Ştiri locale

Furnizarea apei potabile a fost reluată la toate asociaţiile de proprietari din Sfântu Gheorghe

Dacă asociațiile de proprietari  își respectă angajamentele de plată nu vor mai avea loc întreruperi ale serviciului.

Situația nefericită de la Sfântu Gheorghe în ceea ce privește furnizarea apei potabile către asociațiile care au acumulat restanțe ar putea lua sfârșit. În majoritatea cazurilor, Gospodărie Comunală SA și asociațiile de proprietari au găsit deja soluții pentru achitarea datoriilor. În ultimele două săptămâni, de la prima întrerupere a apei, au avut loc negocieri intense între Primăria Sfântu Gheorghe, operatorul regional GospCom și asociațiile de proprietari pentru a pune capăt situației de urgență provocată de datoria ajunsă la 1,5 milioane de lei. În urma negocierilor, furnizarea apei va fi reluată în cazurile în care există disponibilitate de plată și colaborare.

Potrivit unei decizii luate împreună cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, furnizarea serviciului de apă a fost restabilită în tot orașul începând cu data de 5 iulie, iar operatorul regional așteaptă să treacă 60 de zile de la sistare, acesta fiind termenul limită de plată pentru asociațiile de proprietari. Dacă sumele stabilite prin noile convenții vor fi achitate, serviciul va continua să funcționeze, în caz contrar, se va trece din nou la întreruperea apei.

„Oricât de neplăcută ar fi, sistarea furnizării serviciului a fost singura soluție care a dat rezultate. Datoria de 1,5 milioane de lei acumulată în trecut a scăzut, acum, la 1 milion de lei. Suntem conștienți că o astfel de sumă nu poate fi recuperată peste noapte, așa că negociem un contract cu asociațiile care datorează sume foarte mari, pentru a achita datoriile anterioare la termen, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, analizăm soluții alternative. În acest din urmă caz, este de mare ajutor faptul că Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a precizat că va acționa ca intermediar între noi și cele două asociații de locuințe cu datorii istorice, Váradi 13 și Căminului 27″, a precizat directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila.

De la suspendarea furnizării apei, 5 din cele 16 asociații restanțiere și-au achitat integral datoriile, trei asociații au semnat noi convenții, cu două asociații se fac negocieri, alte două au fost excluse de la furnizarea apei, una este în proces de reorganizare a rețelei în vederea scoaterii apometrelor în afara apartamentelor,  discuţiile cu două asociații vor fi mediate de Primărie, iar alta are o datorie de sub 1.000 de lei, existând promisiunea că suma va fi achitată.

„Simt că ne îndreptăm în direcția bună, sperăm că nu va trebui să mai facem un pas drastic în septembrie și că datoriile istorice vor fi eliminate încet-încet”, a mai declarat Kozsokár Attila.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio