Ştiri locale

Fundaţia Comunitară Covasna va planta anul viitor 5.000 de puieți

Fundația Comunitară Covasna (HKA) continuă pregătirile în cadrul programului de împădurire „Poarta soarelui / Napkapu”.

Școlile și liceele din Sfântu Gheorghe sunt așteptate în fiecare zi de vineri, între orele 11:00-12:00, la Cinema Arta, acolo unde până pe 20 decembrie elevilor interesați le vor fi oferite detalii despre program și vor putea viziona o animație despre importanța protejării mediului înconjurător și a plantării copacilor.

„Pregătirile se țin până la sfârșitul acestui an, iar în primăvara anului viitor vom trece la acțiunea propriu zisă: plantarea a 5.000 de puieți în zona Şugaş, în apropierea orașului. Înscrierile se fac la Cinema Arta (Lázár Prezsmer Endre)”, au transmis reprezentanții HKA.

Programul de împădurire „Poarta soarelui” al Fundației Comunitare Covasna a fost lansat la începutul lunii octombrie, iar la final Fundația va selecta 60 de elevi cu ajutorul cărora în luna martie a anului viitor vor fi plantați spre stațiunea Șugaș Băi 5.000 de puieți.

***

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată în urmă cu 9 ani, la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţia, sănătata, protecţia mediului, cultură, economie şi sport.

De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în mai multe proiecte ce vizează protejarea mediului înconjurător, printer acestea și o campanie de strângere de fonduri în cadrul căreia s-au adunat peste 2.000 de lei pentru susţinerea financiară a mai multor organizaţii nonguvernamentale din ţară care militează pentru salvarea şi protejarea pădurilor.

Totodată, în 2015 organizația a inițiat programul „Un copac pentru generaţie următoare”, în scopul revitalizării livezilor din judeţ şi salvării soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie. Programul a devenit o tradiție, în fiecare an fiind distribuiți mii de puieți de pomi fructiferi, în special în comunitățile din mediul rural aparținând județului Covasna.

Publicitate
banner we radio