Ştiri locale

Fundația Comunitară Covasna investește 10.000 de lei pentru susținerea educației online în Baraolt

Fundația Comunitară Covasna va investi 10.000 de lei pentru susținerea educației online a elevilor de clasele V-VIII din zona Baraolt, care provin din familii cu o situație financiară precară.

Banii provin din procentul de 1% care este virat în contul Fundației ori de câte ori utilizatorii cardului comunitar achiziționează produse din magazinele partenere, și reprezintă doar o parte din suma totală adunată în decursul unui an.

„Cardul comunitar este un card bonus, ceea ce înseamnă că 1% din valoarea cumpărăturilor revine posesorului de card, iar aceeași valoare este virată într-un fond comunitar, respectiv încă 1%. La Baraolt avem ca partener magazinele Deak Hamor, unde oamenii folosesc acest card comunitar, iar timp de un an s-a strâns o sumă anume. Din această sumă, 10.000 de lei vom investi acum în comunitatea locală din Baraolt și din zonă”, ne-a explicat directoarea executivă a Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Concret, elevii care sunt nevoiți să desfășoare cursuri online, și care nu își permit să achiziționeze echipamentele tehnice necesare vor fi sprijiniți cu sume cuprinse între 1.000 și 1.500 lei pentru achiziționarea de computere, imprimante sau tablete.

Programul a fost lansat public, detalii suplimentare putând fi aflate pe site-ul fundației www.hka.ro.

În luna august, în urma utilizării cardurilor în magazinele partenere din Baraolt, în fondul comunitar s-au strâns 729.57 lei, suma fiind în creștere față de luna iulie, când în contul Fundației s-au adunat 723,91 lei.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate