Ştiri locale

Fundația Comunitară Covasna, bilanțul unui an cu multe provocări

Utilizatorii cardurilor comunitare din județ au făcut posibil ca și în 2020, un an plin de provocări, să poată fi derulate mai multe programe în sprijinul comunității covăsnene.  

Fundația Comunitară Covasna (HKA) a prezentat o parte dintre investițiile făcute în cursul anului trecut, printre acestea numărându-se plantarea a 5.000 de puieți de gorun și paltin în apropierea cartierului Őrkő din Sfântu Gheorghe și distribuirea gratuită a altor 5.175 de pomi fructiferi autohtoni în 15 localități covăsnene.

Publicitate

De asemenea, printr-un parteneriat derulat cu voluntarii Asociației Salvatore, 20 de familii din județ care din motive financiare, odată cu instituirea stării de urgență, nu şi-au mai permis achiziționarea celor necesare traiului zilnic, au beneficiat de pachete cu alimente de bază în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei.

Membrii Fundației s-au implicat inclusiv în sprijinirea micilor antreprenori, ale căror afaceri au fost afectate de pandemia Covid-19, prin lansarea platformei online https://haromszeki.ro/ro, menită să încurajeze consumul de produse locale în perioada crizei.

„Zi de zi munca noastră se îndreaptă spre comunitate, încercăm să găsim soluții locale pentru problemele noastre speciale. În acest sens, mobilizăm resurse locale și suntem convinși că, dacă ne bazăm pe forțele proprii, nu există piedici pe care să nu le putem depăși împreună. Anul 2020 a fost unul cu multe provocări. De multe ori a trebuit să ne reprogramăm acțiunile, dar cu toate acestea am derulat 13 programe comunitare, și pe majoritatea le-am finalizat cu succes (…) Am continuat dezvoltarea comunitară într-una din zonele orașului degradată social și economic, obținând rezultate de seamă în transformarea mentalității și condițiilor de viață a membrilor comunității. În prezent lucrăm la un portal economic pentru valorificarea în mediu online a produselor și serviciilor locale”, se arată într-un comunicat al HKA.

10 ani de activitate pentru comunitate

Recent, Fundația a împlinit 10 ani de activitate în sprijinul comunității, perioadă în care s-a remarcat în special prin investițiile făcute în educație, sănătate, protecția mediului, cultură, economie, sport și nu numai.

De-a lungul timpului au fost organizate diverse campanii de strângere de fonduri pentru finanțarea unor proiecte comunitare, printre acestea numărându-se: „Pedalează pentru un scop bun”, „Licitaţia Civilă”, „Produs local” sau „Fii activ pentru Covasna”, acesta din urmă având drept scop înființarea Muzeului Tehnic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe.

„Le suntem recunoscători celor care au fost alături de noi și ne-au ajutat în dezvoltarea locală. Credem că în toți acești ani am reușit să aducem o schimbare pozitivă în viața oamenilor, să le facem viața mai frumoasă printr-un efort comun. Am susținut talente, am creat parcuri de fitness și terenuri de joacă pentru copii, am condus campanii pentru protecția valorilor locale, și am derulat multe programe comunitare, împreună (…) Le mulțumim susținătorilor și partenerilor noștri pentru încredere și pentru posibilitatea de a putea acționa în favoarea comunității noastre. Mulțumim că prin utilizarea cardului comunitar de fiecare dată faceți un bine comunității!”, mai transmit reprezentanții HKA.

Deținătorii cardurilor comunitare pot sprijini în continuare investițiile în comunitate prin utilizarea cardului în oricare dintre cele 4 magazine partenere din județ, care promovează și vând produse sau servicii preponderent locale.  

La Sfântu Gheorghe, cardurile comunitare pot fi utilizate în magazinele Bani Market, Klassz Market și Bem Balogh, iar în localitățile Baraolt și Brăduț acestea pot fi utilizate în magazinele Deak Hamor.

Cumpărătorul beneficiază de un discount de 1% pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio