Ştiri locale

FOTO/VIDEO. Şcoala din Comandău, distrusă de un incendiu puternic

UPDATE ora 13.30: ISU Covasna a determinat cauza şi pagubele incendiului. Click AICI pentru detalii.

____________________

Publicitate

UPDATE ora 20: Conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, aflat la faţa locului, în incendiu a ars circa 25% din suprafața Şcolii Generale din Comandău, confecționată din lemn, pe o suprafaţă de 360 mp. Şi la această oră pompierii se luptă cu flăcările pentru lichidarea incendiului, însă condiţiile sunt îngreunate şi de gerul de afară, în zonă fiind minus 20 de grade. La faţa locului se află trei echipaje de pompieri de la Târgu Secuiesc și un echipaj de pompieri de la Serviciul Voluntar din staţiunea Covasna.

Nu există victime omeneşti, iar cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute.

____________________

Ştirea iniţială:

Un incendiu a izbucnit luni după-amiază la Şcoala gimnazială din localitatea Comandău, frecventată de peste o sută de copii, cursurile fiind suspendate întreaga săptămână din cauza acestui incident, ale cărui cauze sunt deocamdată necunoscute.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat pentru Agerpres că, din informaţiile pe care le deţine, incendiul este extrem de violent şi a afectat o mare parte din clădirea şcolii.

„Pompierii sunt la faţa locului, lucrează la stingerea incendiului, nu se ştie ce va rămâne din această clădire. Mâine dimineaţă, împreună cu domnul prefect, vom merge la Comandău să vedem care este situaţia şi apoi, împreună cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean, să ne gândim ce vom face cu copiii, în toiul iernii. Probabil că toată săptămâna vor fi suspendate cursurile, până găsim o altă soluţie”, a declarat Kiss Imre. El a mai menţionat că a informat conducerea Ministerului Educaţiei cu privire la acest incident.

Comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat că intervenţia a fost îngreunată iniţial din cauza drumului dificil de parcurs, totodată înregistrându-se temperaturi extrem de scăzute, minus 19 grade Celsius, în condiţiile în care localitatea Comandău se află la o altitudine de peste o mie de metri.

(Agerpres)

VIDEO de la intervenţia pompierilor:

Foto: ISU Covasna

\"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-01\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-02\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-03\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-04\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-05\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-06\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-07\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-08\" \"incendiu-scoala-comandau-ianuarie-2017-foto-isu-covasna-09\"

Foto: Nemethi Gyula Skipy

\"incendiu-comandau-scoala-ianuarie-2017-3\" \"incendiu-comandau-scoala-ianuarie-2017-4\" \"incendiu-comandau-scoala-ianuarie-2017-5\" \"incendiu-comandau-scoala-ianuarie-2017-6\" \"incendiu-comandau-scoala-ianuarie-2017-7\"

Publicitate
banner we radio