Ştiri locale

FOTO. Ziua Porţilor Deschise la Direcţia Silvică Covasna

Sediul din Sfântu Gheorghe al Direcţiei Silvice Covasna a fost vineri dimineaţă gazda mai multor elevi care au luat parte la Ziua Porţilor Deschise.

Evenimentul are loc la nivel naţional cu ocazia Zilei Silvicultorilor, iar la Sfântu Gheorghe au trecut pragul Direcţiei elevi din clasa a V-a de la Şcoala „Nicolae Colan”.

Publicitate

După un discurs al directorului instituţiei, Emilian Ilie Cornea, ing. Marius Sorin Țabrea le-a prezentat copiilor un scurt material despre Directia Silvică şi despre rolul pădurii în viaţa omului.

De asemenea, copiii au aflat detalii despre subunităţile Direcţiei, despre activitatea instituţiei, dar au vizionat şi un film cu pădurile din ţara noastră.

La final, copiii au primit şi un „test”, în care au avut de recunoscut mai multe specii de arbori şi animale din zonă, iar rezultatele au fost foarte bune, semn că elevii au fost atenţi la cele prezentate în cadrul acestei vizite.

Copiii au vizitat şi camera cu trofeele de la nivelul Direcţiei Silvice Covasna: un trofeu de urs, blană de râs, coarne de la diferite animale, un fazan şi aşa mai departe.

Ca „premiu” la plecare, elevii au primit materiale promoţionale din partea Direcţiei Silvice – pix, mapă, pliante etc.

 

Publicitate
banner we radio