Ştiri

FOTO/VIDEO. Cascada Bigăr s-a prăbuşit

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Publicitate

Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate. Conform aceleiași surse, angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Instituția de stat a respins informațiile lansate de un activist de mediu, potrivit căruia ”prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș”, catalogându-le drept false.

”Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani nu s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei”, arată Romsilva.

Vezi AICI VIDEO cu momentul prăbuşirii cascadei.

Cascada Bigăr din Valea Minişului, Caraş-Severin, a ajuns de câţiva ani unul dintre locurile cele mai vizitate de turiştii români şi de cei veniţi din alte ţări. Cascada a ajuns cunoscută după ce a fost introdusă în mai multe topuri a celor mai spectaculoase cascade din lume. Conform unor date din 2018, cascada este vizitată de peste 100.000 de turişti pe an.

Cascada înainte de prăbuşire ▼

Publicitate
Publicitate
banner we radio