Ştiri

FOTO VIDEO. A fost lansat iPhone 7. Au apărut deja primele nemulţumiri

Apple a lansat, miercuri, mult-așteptatul iPhone 7, însă prezentarea oficială a fost parțial sabotată chiar de echipa care se ocupă de contul de Twitter al companiei. Cu câteva minute înainte ca Tim Cook să prezinte telefonul la eveniment, pe contul oficial de Twitter al Apple au fost publicate imagini oficiale cu iPhone 7 și câteva informații despre el. Noul iPhone a păstrat designul lansat în urmă cu trei ani, dar are și suficiente noutăți pentru iubitorii acestui smartphone, relatează News.ro.

\"iphone7\"

Foto: apple.com

Publicitate

iPhone nou, design de acum trei ani

Noul model de iPhone corespunde zvonurilor care au precedat prezentarea oficială. Deşi Tim Cook a folosit expresia „design nou” în repetate rânduri, Apple a folosit pentru treia oară consecutivă acelaşi design – cel lansat în urmă cu trei ani, odată cu iPhone 6: aceeaşi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite.

Ecranul noului iPhone are rezoluţie Retina HD care promite o luminozitate mai bună cu 25% decât modelul anterior.

iPhone 7 este rezistent la apă şi praf, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Apple a renunţat la clasica ieşire audio de 3,5 mm. Portul clasic de conectare a căştilor reprezenta principala zonă prin care apa putea ajunge la componentele interne.

Apple a schimbat butonul principal, trecând la un sistem cu feedback haptic, ce poate sesiza diferite nivele de presiune şi reacţiona, ajutat de iOS 10, în diverse feluri. Poate fi folosit pentru mesaje, notificări şi diverse alte facilităţi.

\"iphone

Foto: apple.com

Camera foto a primit un senzor nou, de 12 MP şi foloseşte o lentilă cu 6 elemente şi o apertură f/1.8 care aduce suficientă lumină către senzor pentru a creşte calitatea fotografiilor făcute în lumină slabă.

Cei de la Apple spun că fotografiile realizate cu iPhone 7 sunt îmbunătăţite în timp real pe baza informaţiilor obţinute senzor şi cu ajutorul unui sistem de inteligenţă artificială.

Modelul Plus dispune de un sistem foto dual. Compus din două camere foto, acesta combină pozele realizate de acestea, pentru a obţine o imagine de calitate superioară.

\"\" 6

Noul sistem photo dual creat de Apple se diferenţiază de cele văzut până acum la alţi producători prin zoom-ul optic 2x despre care compania spune că se realizează fără pierde de calitate. Acesta este obţinut folosind o cameră tele şi una cu obiectiv ultra-angular, ambele de 12 MP.

Pentru utilizatorii care iau în serios fotografierea cu telefonul, va conta şi faptul că iOS 10 oferă suport pentru formatul RAW care permite editarea tuturor parametrilor imaginii originale.

iPhone 7 devine primul smartphone Apple dotat cu difuzoare stereo, o facilitate care nu reprezintă o noutate în domeniu.

Căştile vor fi conectate folosind conectorul Lightning. În pachet este inclus şi un deloc arătos adaptor la mufa de 3,5 mm.

\"iphone

Foto: apple.com

iPhone 7 va intra pe piaţă începând cu 16 septembrie, fiind deja disponibil pentru precomenzi. Alături de culorile clasice, noul model va putea fi cumpărat şi pe negru.

Lansare cu peripeții

Chiar înainte ca Tim Cook să urce pe scenă și să prezinte noul iPhone, pe contul de Twitter oficial al companiei au fost publicate mai multe fotografii cu noul telefon și informații despre el.

Ulterior, toate postările au fost șterse de Apple de pe Twitter. Însă, greșeala companiei nu a trecut neobservată de cei care au urmărit lansarea și glumele pe seama Apple au început să curgă pe Twitter.

De asemenea, chiar dacă compania a șters postările în care a dat informații despre noul iPhone prea repede, acestea fuseseră copiate deja de alți utilizatori ai Twitter.
La finalul lansării noului telefon a cântat Sia. Artista a cântat noua ei melodie, The Greatest, la încheierea evenimentului.

Cea mai mare schimbare nemultumeste deja utilizatorii

Asa cum era de asteptat, Apple a renuntat la jack-ul pentru casti la iPhone 7, telefonul lansat miercuri seara, insa utilizatorii au observat deja cateva probleme legate de aceasta schimbare.

Compania americana ofera doua optiuni, potrivit Business Insider.

Prima o reprezinta castile cu fir, pe care le poti conecta la port-ul Lighting, in acelasi loc in care bagi cablul pentru reincarcare al telefonului. Deci nu vei putea alimenta bateria si asculta muzica in acelasi timp.

A doua optiune este o noutate absoluta pentru iPhone-uri: castile wireless numite AirPods.

Acestea au integrate tehnologii utile, precum anularea zgomotelor de fundal si o modalitate noua de conectare cu telefonul (nu se conecteaza prin Bluetooth, ci printr-o tehnologie asemanatoare, dezvoltata de compania americana).

AirPods stiu cand le bagi in ureche si se conecteaza automat la iPhone 7 – asta inseamna ca nu e deloc complicat sa le folosesti.

Dar utilizatorii au observat cateva probleme la aceste casti wireless chiar in timpul evenimentului de lansare.

Una dintre ele este ca designul a ramas cel clasic, ceea ce inseamna ca ar putea cadea destul de usor din ureche, mai ales cand faci miscare.

Apple pare ca a anticipat acest lucru si a pregatit o varianta speciala dedicata pasionatilor de jogging sau de sala.

 \"untitled-40\"
Publicitate
Publicitate
banner we radio