Ştiri

FOTO. Uniforme noi pentru Armata Română

Armata României îşi schimbă hainele de anul viitor. Este vorba despre un nou model de uniformă de instrucţie.

Ministerul Apărării susţine că diferenţele sunt mari faţă de uniforma pe care o poartă acum soldaţii. Materialul va fi unul de mai bună calitate, 50 la sută bumbac şi 50 la sută poliamidă. Ministerul a făcut anunţul pe pagina de socializare a instituţiei.

Publicitate

Armata României intenţionează ca începând cu anul 2017 să introducă în serviciu un nou model al costumului pentru instrucţie. În acest moment acest prototip este în testare.

Principalele elemente de noutate ale prototipului noului costum pentru instrucţie sunt coloristica (desenul mozaic fiind format din cinci culori – kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis şi bej deschis), croiala, ajustarea în talie şi dublarea zonelor cu solicitare maximă.

Materialul de bază are o nouă compoziţie fibroasă, respectiv 50% bumbac şi 50% poliamidă, prezintă o reţea filamentară ripstop, ceea ce măreşte rezistenţa mecanică şi cea coloristică, asigurând un confort termic superior indiferent de anotimp.

Noul model de ţinută de instrucţie, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfăşura misiuni.

Primele 250 de ţinute de instrucţie, cu pixelizare unică, vor fi confecţionate prin modulul „croitorie” din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit şi vor fi testate de soldaţi-gradaţi profesionişti din unităţi militare din compunerea categoriilor de forţe. Perioada testării se face până la finalul trimestrului III al acestui an.

\"uniforma \"uniforma \"uniforma \"uniforma

Publicitate
banner we radio