Ştiri locale

FOTO. Un nou parc în Sfântu Gheorghe

În luna decembrie 2016, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat Hotărârea nr. 350/2016 în urma căreia s-a decis reabilitarea în anul 2017 a unui spațiu verde și amenajarea unei zone de recreere Eco-Wifi. Spațiul verde propus spre reabilitare se situează pe strada 1 Decembrie 1918, vis-a-vis de intrarea în strada Arany János.

Proiectul actual este o continuare, pentru că în anul 2014 municipiul Sfântu Gheorghe a obținut titlul „Orașul Reciclării”, drept urmare a primit un premiu de 12.000 de euro pentru amenajarea unei zone de recreere eco. În scopul folosirii acestui premiu conform destinației sale, în 2016 s-a decis amenajarea unui parc Eco-Wifi unde se va asigura acces gratuit la internet wifi și se vor monta containere speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Publicitate

Zona de recreere Eco-Wifi va fi protejată de zgomotul traficului de pe strada 1 Decembrie 1918 de un zid de sprijin şi gard viu. În interiorul parcului s-au propus locuri de şezut fixe şi parcări pentru biciclişti, toate necesare pentru a transforma spaţiul într-un reper şi punct de interes local. Amenajările urbane din spațiul înverzit se completeză cu grup sanitar public şi un loc de depozitare a deşeurilor menajere.

Primăria Municpiului Sfântu Gheorghe dorește continuarea amenajării unor spații verzi similare în oraș, astfel se vor înființa parcuri îngrijite în care se asigură servicii publice de calitate și care vor deveni locuri comfortabile de odihnă. Aceste planuri se încadrează perfect în șirul obiectivelor „Anului participării comunităţii” conform cărora trebuie extins numărul zonelor de recreere în aer liber din oraș.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
banner we radio