Ştiri

FOTO. Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Un specialist în turism a alcătuit un top 10 al celor mai frumoase plaje din Europa, cu recomadări de călătorie în fiecare dintre zone. Preţurile sunt valabile pentru perioada de full sezon, respectiv lunile iulie şi august.

1. Spiaggia Dei conigli (Plaja Iepurilor), Lampedusa-Italia

Publicitate

\"Spiaggia

Plaja se află în insula Lampedusa, în apropierea Siciliei, iar în 2013 a fost votată drept cea mai frumoasă din lume. Pe insulă puteţi admira de asemenea o rezervaţie naturală, iar între iunie şi septembrie, în fiecare an, broaştele şestoase vin aici să-şi depună ouăle. “Avand în vedere că se află în apropiere de Sicilia, recomandăm un sejur în Sicilia, cu 1-2 zile vizita pe Insula Lampedusa. Sejururile cu avionul pleacă de la 400 euro / persoană, la 4* cu mic dejun, pentru Sicilia. Pe Insulă se poate ajunge cu feribotul”, explică specialistul.

2. Praia da Marinha (Navy Beach), Lagos, Algarve – Portugalia

\"DSC_0037\"

Este una din cele mai frumoase plaje ale Portugaliei, a fost inclusă de două ori consectiv în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa şi de mai multe ori în top 100 cele mai frumoase plaje din lume. „Aceasta plajă se poate vizita uşor, indiferent ce parte a Portugaliei vizităm, fie că vorbim de Lisabona, fie de Costa Caparica, Estoril, sau Algarve, se poate închiria maşină şi se poate vizita într-o zi. Sejururile pe Algarve, zona cea mai apropiată de această plajă frumoasă, pleacă de la 600 euro / persoană la un hotel de 4* cu mic dejun inclus. Sunt plecări săptămânale din Bucureşti, din iunie până în septembrie. Recomandăm de asemenea un city break în Lisabona de 3 nopţi-350 euro / persoană la un hotel 3* cu mic dejun inclus şi avion din Bucuresti”, spune specialistul.

3. Porto Katsiki, Lefkada – Grecia

\"Porto

Cea mai frumoasă plajă din Lefkada se află la aproximativ 40 de kilometric de Lekkada Town, este acoperită de nisip alb, pietros, mărginită de stânci abrupt, iar apa este de un albastru aproape ireal. „În Lefkada se poate ajunge cu maşina, cu autocarul sau cu avionul. Pachetele încep şi de la 150 euro / persoană  fără masă, cu cazare la vile, iar cele cu avion, de la 350 euro / persoană 7 nopţi fără masă”, explică specialistul.

4. Nissi, Ayia Napa – Cipru

\"Nissi,

Nisipul este deosebit de fin, plaja foarte lată, fără urmă de stânci. A fost votată în anii trecuţi cea mai frumoasă plajă din Marea Mediterană iar in 2011 cea mai frumoasă din Europa. „Ayia Napa ca staţiune a fost comparată, ani la rând, cu Ibiza, datorită vieţii de noapte foarte active. Este plină de restaurante, cafenele, cluburi, muzee, locuri de joacă şi magazine, ceea ce o recomandă atât celor care vor să de distreze, cât şi familiilor cu copii. Sejururile în Cipru cu avion din Bucureşti pleacă de la 500 euro / persoană la un hotel de 4* cu demipensiune”, spune specialistul.

5. Elafonisi, Creta – Grecia (plaja cu nisip roz)

\"Elafonisi,

Aflată în sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonisis este considerată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa şi în top 20 cele mai frumoase plaje din lume. „Sejururile în Creta pleacă de la 400 euro / persoană 4* cu all inclusive. Plecările sunt şi din Bucureşti şi din Cluj. Având în vedere ca Insula Cretă este cea mai mare din Grecia, se recomandă sejur pe Chania,. pentru a fi mai aproape de această plajă minunată”, explică specialistul.

6. Playa de Ses Illetes, Formentera (Ibiza) – Spania

\"Playa

Se întinde de la La Savina, portul din mica insulă Formentera, până în localitatea Espalmado. Insula Formentera se află la doar 18 kilometri de Ibiza. Sejururile in Ibiza sunt cu avion din Bucuresti şi pornesc de la 650 euro / persoana la un hotel de 3* cu mic dejun inclus.

7. Navagio, Zakynthos – Grecia

\"Navagio,

Este considerată cea mai frumoasă plajă a insulei, are pietricele mici şi albe şi apa de un albastru-turcoaz, în contrast puternic cu stâncile albe. Accesul se face numai pe mare, iar de sus se poate admira o panoramă deosebită. „În Zakynthos putem ajunge cu maşina, cu autocarul sau cu avionul. Cazările pot fi la vile sau la hoteluri de 3,4 şi respectiv 5*, cu variante de masă de la mic dejun la all inclusive. Un sejur cu avion din Bucureşti pleacă de la 600 euro la un hotel de 3* cu all inclusive”, spune specialistul.

8. Koukounaries, Skyathos – Grecia

\"Koukounaries

În formă de potcoavă, cu nisip auriu, aflată la umbra unei păduri de pini, este considerată cea mai frumoasă plajă din Skiathos si una dintre cele mai bune din Marea Egee. „Majoritatea turiştilor români care aleg insula Skiathos ca destinatie ajung aici cu avioanele charter, însă se poate merge şi cu maşina personală, din Bucureşti până pe insulă fiind aproximativ 1.000 de kilometri. Din Grecia continentrală, de la Volos, se poate ajunge cu feribotul. Pachetele cu avion din Bucuresti pleacă de la 350 euro / persoană cu cazare la vilă, fără masă, sau 600 euro / persoană cu cazare 7 nopti la hotel de 3* cu mic dejun inclus”, explică specialistul.

9. Plaja Ölüdeniz, în Turcia:  probabil cea mai frumoasă plajă din Turcia

\"Ölüdeniz,

Oludeniz este o lagună ascunsă în spatele Mării Mediterane, cu plaje de nisip alb, apă albastră-verzuie, mărginită de dealuri acoperite cu păduri de pini. Plaja poate fi vizitată cu maşina, cu avionul sau cu barca, fiind o destinaţie la îndemână pentru turiştii care îşi petrec concediul în Antalya, Bodrum sau Marmaris.

10. Cala Mariolu, Sardinia, Italia

\"Cala

Plaja se află în apropierea pitorescului sătuc Baunei, se poate ajunge fie cu barca, pe mare, fie pe uwcat, pe un traseu de drumeţie. Cu ape de puţin adânci, mărginită de stânci şi munte, plaja este potrivită pentru scuba diving şi snorkeling, mai ales că ţărmul e plin de grote şi golfuleţe. “Cea mai bună perioadă pentru o vizită în Sardinia este din luna mai până în septembrie. Pachetele pleaca de la 550 de euro de persoana la hotel de 3* cu mic dejun inclus şi avion din Bucuresti”, spune specialistul.

Publicitate
Publicitate
banner we radio