Ştiri locale

FOTO. Primăria Covasna a emis autorizația de construire a centrului balneoclimateric

Primăria stațiunii Covasna a obținut toate avizele necesare demarării construcției centrului balneoclimateric multifuncțional, care va fi realizat cu finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI). La finalul lunii martie, autoritățile locale au emis autorizația de construcție, iar lucrările vor fi demarate după ce CNI va emite ordinul de începere.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Gyerő József și-a exprimat speranța că documentul va fi emis în cursul lunii mai.

„În ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local, reprezentanții antreprenorului principal Kész Construcții Romania SRL – Albu István, director executiv, Hajnal Hunor, manager de proiect – alături de proiectantul general, Ruben Mihai de la SC Poliart SRL, au prezentat documentația tehnică elaborată în vederea obținerii autorizației de construire pentru obiectivul Centru balneoclimateric multifuncțional din orașul Covasna și au răspuns la întrebările formulate de către consilieri și executiv. Precizez că pe parcursul săptămânilor trecute am reușit procurarea tuturor acordurilor și avizelor prealabile necesare, astfel încât în data de 30 martie am și emis autorizația de construire a obiectivului. Executantul așteaptă doar ordinul de începere din partea Companiei Naționale de Investiții, pentru a putea demara lucrările de edificare a centrului (sperăm că CNI va elibera documentul încă pe parcursul lunii mai)”, a transmis primarul Gyerő József.

Conform proiectului, centrul wellness ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a stațiunii și va cuprinde, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj și relaxare.

Viitorul centru balneoclimateric ar urma să ofere locuri de muncă pentru 60 de persoane, numărul angajaților urmând să fie suplimentat cu încă 14 în perioada sezonului estival (4 luni pe an).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio