Ştiri

FOTO. O româncă de 12 ani a intrat în Cartea Recordurilor

România a intrat din nou în elita alpinismului mondial, de această dată printr-o fată de doar 12 ani şi cinci luni. Se numeşte Geta Popescu şi a intrat în Cartea Recordurilor după ce a cucerit cel mai înalt vulcan al planetei, Ojos del Salado.

Situat la graniţa dintre Chile şi Argentina, vulcanul are 6.893 de metri înălţime, iar Geta a devenit, astfel, cea mai tânără persoană din lume care reuşeşte o asemenea performanţă. Și-a făcut treaba într-un mod excepțional: după o perioadă de aclimatizare şi apropiere de 10 zile în deşertul Atacama şi o ascensiune de nouă ore, pe vânt puternic şi temperatură scăzută în ziua de vârf, devine cea mai tânăra alpinistă din lume carea atinge vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado.

Publicitate

De altfel, ea a doborât în acest an şi recordul european pentru cea mai tânără persoană care ajunge pe Elbrus, cel mai înalt munte de pe bătrânul continent.

Ca un detaliu interesant, Geta Popescu este sora Crinei Popescu, prima alpinistă din lume care a cucerit cei mai înalţi şapte vulcani de pe mapamond.

\"566aa2a2682ccfe05d197c59\" \"566aa2a8682ccfe05d197c5b\"

Publicitate
banner we radio