Ştiri locale

FOTO. Lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” continuă

Începând cu luna mai, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a reînceput lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”.

Renovarea se realizează în partea veche a clădirii liceului teoretic, în aripa A. Muncitorii lucrează la repararea structurii acoperișului, precum și la schimbarea țiglelor. Se desfășoară și renovarea claselor de la etajul întâi, lucrările executate fiind renovarea rețelei de încălzire și rețelei electrice, respectiv, schimbarea pardoselii și realizarea plafoanelor false. Vor fi renovate și băile și coridoarele de la etajul întâi.

La parter, se desfășoară renovarea camerei profesorale și auditoriului. În aceste încăperi vor fi renovate rețelele de încălzire și electrice, respectiv, și va fi înlocuită pardoseala.

Printre lucrările planificate la școală se enumeră și schimbarea ușilor și ferestrelor, precum și amenajarea curții interioare aparținând clădirii.

Lucrările de renovare la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” au fost începute încă în luna octombrie a anului 2017, însă din cauza lipsei de finanțare lucrările au fost suspendate timp de șapte luni. Primăria a emis comanda de începere a lucrărilor în luna mai a acestui an, iar astfel, conform contractului încheiat, data estimativă pentru finalizarea lucrărilor este luna mai a anului 2019.

Renovarea instituției de învățământ este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea contractului este de 4.735.990 lei, din care ministerul asigură finanțare în valoare de 4.159.883 lei, restul fiind asigurat din bugetul local.

Tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe are planuri pentru renovarea clădirii principale și clădirea căminului a Colegiului Național „Székely Mikó”, precum și clădirea fostei tipografii „Jókai”. Planurile de renovare se extind și asupra aripilor A și B ale Colegiului Național „Mihai Viteazul”, precum și a clădirii bibliotecii colegiului.

Sursa: Biroul de Imagine al Primăriei