Ştiri locale

FOTO. Jandarmii montani, în mijlocul elevilor din Tabăra Pădureni

Jandarmii din cadrul Postului Montan Şugaş Băi şi Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale au fost prezenţi miercuri în rândul celor 63 de elevi aflaţi în Tabăra Pădureni din judeţul Covasna.

În prima parte a întâlnirii, elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte pentru prevenirea anumitor manifestări antisociale sau a unor comportamente de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale.

Publicitate

Apoi discuţia s-a purtat în jurul violenţei, a formelor de violenţă, iar tinerilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă, iar dacă sunt martori sau chiar victime, cum trebuie să acţioneze.

În continuare, jandarmii montani le-au prezentat aspecte cu privire la atribuţiile ce le revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan Şugaş Băi, precum şi diferite activităţi referitoare la supravieţuire în mediul montan, orientare în teren după indicii din natură. De asemenea, tinerii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, şi pericolele la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Activităţile demonstrative au avut caracter interactiv, copiii prezentând un interes  deosebit pentru cele prezentate, adresând multe întrebări jandarmilor şi fotografiindu-se cu materialele acestora.

Totodată, jandarmii au distribuit elevilor pliante cu diferite sfaturi şi recomandări utile, referitoare la protejarea mediului înconjurător pe timpul drumeţiilor şi activităţilor de picnic. Astfel de activităţi vor mai avea loc şi în perioada următoare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

\"Jandarmi \"Jandarmi

Publicitate
Publicitate
banner we radio