Ştiri locale

FOTO. Inundaţii în zona Aita Mare din judeţul Covasna. A fost cod roşu de ploi torenţiale. Prefectul şi şeful ISU sunt la faţa locului

În urma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, pompierii covăsneni intervin duminică dimineaţă în localitatea Aita Mare pentru scoaterea apei din gospodăriile afectate de inundații. În urma inundațiilor podul care face legătura între localitățile Aita Mare și Belin a fost acoperit complet de aluviuni.

În același timp, au fost emise mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT în zonele afectate.

Publicitate

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești și nici animale care și-au pierdut viața.

IPJ Covasna informează că în urma precipitațiilor abundente din această perioadă, râul Aita Mare, care străbate zona localității Aita Mare, a depășit cota de atenție. Din această cauză, podul provizoriu de pe Drumul Județean 131, pe relația Aita Mare – Belin, a fost acoperit complet de aluviuni. La acest moment traficul rutier este blocat, iar circulația între cele doua localități este deviată pe ruta ocolitoare: Baraolt – Augustin – Ormeniş – Apaţa.

Prefectul județului Covasna, Ráduly István, la apelul primarului Bihari Edömér, s-a deplasat personal la Aita Mare, pentru ca – împreună cu comandantul ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea – să se informeze despre urmările ruperii de nori de duminică dimineața şi să dispună primele măsuri operative.

Publicitate
banner we radio