Sport, Ştiri locale

FOTO. Încep lucrările la noul stadion de fotbal din Sfântu Gheorghe

Un nou stadion, cu 7.300 de locuri în tribune, precum şi trei terenuri de antrenament vor fi construite lângă Sala polivalentă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, lucrările urmând să înceapă în această săptămână, a informat municipalitatea.

Potrivit sursei citate, investiţia se va cifra la aproape 40 de milioane de lei.

Publicitate

„Predarea noului stadion de fotbal cu 7300 locuri, construit lângă Arena Sepsi este planificată pentru vara anului viitor. Teritoriul de lângă Arena Sepsi va fi locul investiţiei de aproape 40 de milioane de lei, în cadrul căreia se va construi un stadion de fotbal modern, precum şi terenuri de antrenament. Executanţii vor începe lucrările de terasament şi pregătire a terenului săptămâna viitoare. Vor fi construite trei terenuri de antrenament: unul cu peluză naturală şi alte două cu peluză artificială. Cele două terenuri cu gazon artificial sunt plănuite a fi predate vara aceasta. Construcţia terenului central va fi începută tot vara aceasta, iar lucrările aferente vor avea rezultate vizibile în toamnă. Se plănuieşte construcţia unui stadion modern care îndeplineşte cerinţele secolului 21, cu tribunele acoperite, climatizare a peluzei, nocturne, vestiare, spaţiu de găzduire şi parcare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Stadionul va fi dat în folosinţa Clubului de fotbal Sepsi OSK, care activează în Liga I şi foloseşte în prezent baza sportivă a CSM din Cartierul Simeria, aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

„Conform estimărilor, stadionul va fi construit într-un an, deci conform scenariului ideal, roş-albii vor juca deja sezonul de campionat 2019-2020 în noul stadion. Sepsi OSK antrenează 300 de copii. Datorită succesului echipei promovate în primul eşalon al fotbalului românesc, din ce în ce mai mulţi tineri doresc să înveţe fotbalul. În cadrul pregătirii generaţiilor următoare de fotbalişti însă s-au ivit nişte probleme legate de infrastructură, care ar putea fi ameliorate de noua bază sportivă”, se mai arată în comunicat.

Arena Sepsi, construită la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată în luna septembrie 2017. Aceasta are 3.000 de locuri în tribune şi a fost concepută astfel încât să poată găzdui atât competiţii sportive, cât şi întruniri şi evenimente culturale, artistice şi economice.

Lucrările la noua arena au început în 2014, iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi 20% din bugetul local.

În vecinătatea acesteia, au fost amenajate în utimul an un patinoar artificial, precum şi mai multe terenuri de tenis.

(Agerpres)

Foto: Vargyasi Levente

Publicitate
banner we radio