Ştiri

FOTO. Dublu atentat la Istanbul: 29 de persoane au murit

Bilantul dublulului atentat produs sâmbătă seară în inima Istanbulului a ajuns la 29 de morţi şi 166 de răniţi. 27 dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt poliţişti.

După câteva ore de la atentat, ministrul de Interne a anunţat arestarea a zece persoane în legătură cu atentatele. O maşină-capcană a explodat în apropierea unui autobuz al Poliţiei oprit în apropierea stadionului Beşiktaş, la scurt timp după finalul unui meci. O a doua explozie, declanşată de un atacator sinucigaş, s-a produs într-un parc din apropiere. Dublul atac nu a fost revendicat, dar preşedintele Recep Erdogan l-a catalogat drept \”manifestarea cea mai hidoasă a terorismului\”.

Clubul Beşiktaş a condamnat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, atacul care a avut loc, sâmbătă seară, în apropierea stadionului său, iar Bursaspor a anunţat că suporterii săi, care s-au aflat în arenă pentru a asista la meciul cu echipa din Istanbul, sunt în siguranţă: au părăsit zona cu cinci minute înainte de explozie, potrivit News.ro.

Din informațiile disponibile în acest moment, este vorba despre două atacuri cu mașină-capcană, iar țintele au fost forțele de ordine.

Exploziile au avut loc la puțin timp după încheierea meciului de fotbal dintre Beșiktaș și Bursaspor, chiar în momentul în care suporterii ieșeau de pe stadion. Au fost vizați polițiștii mobilizați la stadion.

\"istanbul-2\" \"istanbul-3\"

Publicitate
banner we radio