Ştiri locale

FOTO. Două TIR-uri din Covasna, devastate în Brăila din cauză că şoferii ar fi fost maghiari

Două autocamioane ale firmei Horváth & Váncsa Trans din judeţul Covasna au fost devastate în noaptea de luni spre marţi în comuna Măxineni din judeţul Brăila de către un localnic… supărat pe etnia maghiară.

Din relatările unuia dintre şoferi, Ion Eghet, cele două autocamioane plecaseră din Brăila încărcate cu sfeclă de zahăr, urmând să ajungă marţi la Fabrica de Zahăr din Roman, judeţul Neamţ.

Cei doi şoferi au oprit luni seară în comuna Măxineni, la fratele lui Ion Eghet, pentru a se odihni şi-a lua masa. După cină, cel de-al doilea şofer, Dombora Sándor, s-a dus în cabina camionului său pentru a înnopta, conform regulilor firmelor de transport marfă.

În miezul nopţii, în jurul orei 1:20, Ion Eghet a fost apelat telefonic de colegul său care cerea ajutor deoarece camionul în care se afla era atacat de un localnic cu un ciocan.

Ion Eghet s-a îndreptat imediat spre camionul colegului împreună cu rudele sale, unde a văzut un localnic în stare de ebrietate care îl ameninţa pe Dombora Sándor cu texte de genul „coboară, ungure, să te omor!”.

Rudele lui Ion Eghet, cunoscându-l pe agresor, au încercat să poarte un dialog cu el şi au reuşit în cele din urmă să-l calmeze.

Între timp, Eghet a observat că şi camionul său fusese vandalizat, se pare de către acelaşi agresor, pagubele la camionul său fiind mult mai mari decât la al colegului. Astfel, prejudiciul a fost distrugerea bateriilor, spargerea tuturor oglinzilor exterioare, a farurilor şi stopurilor, dar şi a geamurilor laterale, în timp ce la camionul lui Dombora atacatorul reuşise doar să spargă capacul de la baterii şi să umble la buşonul rezervorului de motorină.

Cei doi şoferi au încercat să ia legătura cu Poliţia Rurală din localitate, însă fără succes, motiv pentru care au apelat 112, fiind detaşat de la Brăila un echipaj la faţa locului.

Între timp agresorul a plecat, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat pagubele, au luat declaraţiile martorilor şi au plecat în jurul orei 4, fără a lua legătura şi cu agresorul, deşi se ştia cine este şi unde locuieşte.

În jurul orei 8 în dimineaţa zilei de marţi, la faţa locului a ajuns şi procurorul criminalist care a constatat de asemenea pagubele şi a fotografiat cele două camioane.

Deoarece pagubele la camionul lui Ion Eghet nu i-au permis deplasarea spre destinaţie, acesta este nevoit să rămână în comuna Măxineni până miercuri când se speră repararea pagubelor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu am reuşit să luăm legătura şi cu şeful de post din Măxineni pentru a afla o poziţie oficială vizavi de acest incindent.

În schimb, reprezentanţii firmei Horváth & Váncsa Trans ne-au declarat că din cauza acestui incident camionul în cauză nu poate onora comanda, cauzând astfel penalizări din partea clientului. De asemenea, patronii firmei au ţinut să precizeze că 85% dintre şoferii societăţii covăsnene sunt etnici români.

\"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-16\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-14\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-13\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-12\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-11\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-10\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-09\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-08\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-07\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-06\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-05\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-04\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-03\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-02\" \"camoioane-vancsa-trans-devastate-braila-octombrie-2016-01\"

Publicitate
banner we radio