
FOTO. Comuna Valea Mare își schimbă complet fața: un parc nou, stații de încărcare pentru vehicule electrice și clădiri modernizate
Comuna Valea Mare trece printr-un amplu proces de modernizare, iar planurile autorităților locale includ și reabilitarea și modernizarea clădirilor unor instituții publice, cum ar fi Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, sau sediul Primăriei. Proiectul de reabilitare pentru aceasta din urmă a fost finalizat, fiind prezentat în câteva imagini publicate zilele trecute de primarul Bogdan Marin, într-o postare pe Facebook.
În vară, Primăria a prezentat și planurile pentru modernizarea școlii din comună, care vor include, pe lângă reabilitare, și eficientizarea energetică a clădirii. Potrivit edilului, în prezent autoritățile locale lucrează la identificarea surselor de finanțare pentru realizarea celor două investiții.
„După cum știți, acum câteva luni, mai exact în data de 01.08.2022, am prezentat proiectul școlii, cum vrem să arate în viitorul apropiat. Azi dorim să vă prezentăm și cum o să arate Primăria noastră, a tuturor, sperăm să vă placă. Este gata proiectul de reabilitare și dotare, sperăm să identificăm cât mai repede surse de finanțare la ambele, atât la școală, cât și la primărie. Pe lângă aspectul estetic frumos, interior și exterior, cu siguranță este și va fi locul unde doleanțele dumneavoastră sunt ascultate, unde ne străduim să primiți sfaturile cele mai bune și unde problemele dumneavoastră sunt rezolvate, cât mai rapid posibil și, bineînțeles, în limita legilor în vigoare”, a transmis primarul.
Un părculeț nou și modern – „cartea de vizită” a comunei
Tot săptămâna trecută, edilul a publicat imagini cu noul părculeț al comunei – o investiție de circa 20.000 de lei care va servi drept spațiu de recreere pentru localnici. Cu această ocazie, primarul a făcut apel la cei care vor alege să își petreacă timpul în noul părculeț, să îngrijească spațiul, precizând, totodată, că zona este monitorizată video.
„Este un spațiu recreativ, care poate fi folosit de toată lumea (petreceri la Căminul Cultural, așteptare la Primărie, de copii, pentru relaxare, etc.), porțile sunt mereu deschise. Totodată, rugăm pe această cale copiii să îngrijească tot ce s-a construit, avem camere video dar nu vrem încă să apelăm la ele, sunt totuși copiii noștri. Este centrul comunei și, cum am tot repetat, vrem să fie cartea noastră de vizită, a casei noastre, a vălenilor, iar toți cei care o să ne calce pragul să se simtă bine primiți”, a transmis primarul Bogdan Marin.
Cererea de finanțare a celor două stații de încărcare pentru vehicule electrice, aprobată
Pe lângă proiectele de infrastructură care sunt în curs de execuție sau implementare, Primăria Valea Mare se gândește și la viitor. Cererea de finanțare pentru amenajarea a două stații de încărcare pentru vehicule electrice, a câte două posturi fiecare, a fost recent aprobată, investiția urmând să fie realizată prin PNRR.
„Vă anunțăm cu bucurie că cerea de finanțare pe Componenta 10 din PNRR a fost aprobată. Este vorba despre două stații de reîncărcare electrice, în valoare totală de 292.900,65 lei. Va fi o nouă sumă importantă investită în comuna noastră, pe lângă cei 23.000.000 lei primiți pentru apă și canalizare prin programul Anghel Saligny, unde mai avem câțiva pași pentru a putea semna contractele de finanțare”, a mai transmis edilul.
Nu sunt singurele planuri importante pentru viitorul comunei. În luna iulie, autoritățile locale au înaintat către CNI documentația pentru construirea unui complex sportiv cu terenuri de minifotbal, handbal, baschet, tenis și volei, investiția fiind estimată la peste 2 milioane de lei.
Terenul sportiv va avea o suprafață de 924 mp, o suprafață antiaderentă de 42m x 22m și o zonă pentru siguranță. În interiorul complexului vor fi amenajate două porți de minifotbal/handbal cu plase, două coșuri mobile de baschet și un fileu pentru tenis și volei. De asemenea, terenul de sport va avea și instalație nocturnă, cu 12 proiectoare LED a câte 150W, și va permite inclusiv organizarea unor competiții sportive, deși complexul nu va fi prevăzut cu tribună pentru spectatori.
În vârstă de 36 de ani, primarul Bogdan Marin a fost ales în funcție în urma alegerilor locale din 2020, și și-a propus să transforme comuna într-o așezare europeană demnă de secolul XXI. De la preluarea mandatului, tânărul edil a pus accent pe dezvoltarea localității prin atragerea de fonduri europene, dar și pe transparență și comunicare.
(Ioana Ardeleanu)