Ştiri

FOTO: Cele mai frumoase 20 de târguri de CRĂCIUN din Europa în 2015

O mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea de luminiţe care împodobesc străzile. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani.

European Best Destination a întocmit o listă cu cele mai frumoase 20 de târguri de Crăciun amenajate anul acesta.

Aachen

În fiecare an, înainte de Crăciun, pieţele din jurul catedralei şi primăriei din Aachen, oraş situat în Germania la graniţa cu Belgia şi Olanda, sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului. Târgul glorios de Crăciun reuşeşte să fascineze atât tinerii cât şi pe cei mai în vârstă.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Berlin

Palatul Charlottenburg din capitala Germaniei este decorul perfect pentru amenajarea unui târg de Crăciun somptuos. Anul acesta a fost montată o instalaţie de lumini foarte elaborată care scaldă piaţă, palatul, copacii şi gardul decorativ şi dau întregii zone o strălucire romantică.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Birmingham

Birmingham are cea mai mare piaţă autentică germană în Europa din afara Germaniei şi Austriei, cu 5,5 milioane de vizitatori în 2014. Compus din Birmingham Frankfurt Piata de Craciun şi Piaţa Meşteşugurilor, Târgul a crescut de la doar 24 de standuri în 2001 până la 180 în acest an, acoperind New Street, Piata Victoriei şi Piaţa Centenary.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Bruxelles

Târgul din capitala Belgiei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul ”Minunile Iernii” din Bruxelles este un eveniment-cheie în Capitala Europeană pe perioada sărbătorilor de iarnă atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Colmar    

În ultimii 17 ani, de când a început să se organizeze tâgrul de Crăciun în Colmar, acesta a devenit un loc în care magia Craciunului poate fi experimentată în forma cea mai pură. Cele cinci pieţe în care a fost amenajat târgul sunt legate între ele de ghirlande luminoase care formează un labirint pe străzile înguste, mărginite de case vechi.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Koln

Adventul este perioada cea mai bună pentru pieţele nemţeşti de Crăciun, iar Koln nu putea face excepţie. În luna care precede Naşterea lui Iisus, magia Crăciunului este resimţită în tot oraşul, care este decorat festiv. Aromele de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară şi vin fiert se regăsesc în fiecare colţ al oraşului.

O caracteristică a Kolnului este aceea că, pe lângă târgul mare din centrul oraşului, în toate cartierele sunt organizate mici pieţe în care pot fi găsite lucruri minuate de cumpărat.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Dresda

Dacă vă place Crăciunul, veţi iubi Dresda. Aici sunt amenajate unsprezece pieţe complet diferite pentru a satisface plăcerile tuturor, oricât de contradictorii ar fi. De asemenea, poveştile de Crăciun prind viaţă la teatrele din oraş, în timp ce muzeele găzduiesc expoziţii speciale, iar pe Elba plutesc în fiecare seară bărci împodobite cu luminiţe.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Hasselt

Târgul de la Hasselt are an de an aproape 100 de participanţi, un patinoar interior şi o adevărată casă a lui Moş Crăciun. Vizitatorii au parte de atracţii de toate felurile, iar la standuri găsesc alimente şi băuturi îmbietoare.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Leipzig

Târgul de Crăciun din Liepzig este unul dintre cele mai vechi din lume şi datează încă din 1458. Peste 250 de tarabe sunt amenajate anual în piaţa din centrul oraşului, făcând din acest târg nu doar unul dintre cele mai vechi, dar şi printre cele mai mari. Vizitatorii pot să guste din deliciile culinare care li se oferă, dar şi să facă plimbări relaxate în piaţa medievală a oraşului.

În mod tradiţional, târgul se organizează în Marktplatz, acolo unde este împodobit un molid uriaş de 20 de metri.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Lille

În inima iernii, Lille străluceşte de veselie datorită târgului de Crăciun organizat aici. Oraşul îşi întâmpină vizitatorii  cu o atmosferă festivă şi îi introduce într-o lume minunată. În piaţa Rihour, mai mult de 80 cabane au fost amenajate şi oferă o multitudine de idei de cadouri. Tot la tarabe pot fi găsite şi alimente şi specialităţi gastronomice regionale. Aici au fost amenajate locuri speciale pentru meşteşugari veniţi din Rusia, Polonia şi Quebec.

\"\"

\"\"

\"\"

Londra

Târgul de Crăciun londonez este amenajat anul acesta în Hyde Park. Accesul este liber pentru toată lumea şi fiecare va găsi câte ceva pe gustul său în cele peste 100 de puncte de atracţie. Cei care vizitează târgul pentru cumpărături pot vizita zona de tip german cu peste 200 de tarabe. De asemenea a fost amenajat un spaţiu special pentru meşteşugarii care oferă produse handmade precum lumânări, bijuterii, jucării şi decoraţiuni de Crăciun.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Manchester

Cel mai mare şi mai original târg de Crăciun din Anglia este considerat destinaţia perfectă dinainte de sărbători pentru cei care ajung în Marea Britanie. Acesta a fost primul târg de Crăciun din Regatul Unit şi a crescut an de an, ajungând la peste nouă milioane de vizitatori.

Anul acesta au fost amenajate aproximativ 300 de tarabe care oferă preparate internaţionale, băuturi din toată lumea şi cadouri de sărbători. Pe lângă cumpărături, vizitatorii au parte şi de spectacole stradale şi un parc de distracţii.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Nurenberg

Aromele ispititoare de turtă dulce, vin fiert şi cârnaţi la grătar plutesc în aer, la târgul de Crăciun de la Nurenberg. Menţionat prima dată în 1628, târgul datează încă de pe vremea lui Luther şi, de pe atunci, la tarabe se vindeau decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi produse culinare.

Anul acesta au fost amenajate 180 de standuri din lemn, îmbrăcate în pânză albă şi roşie şi luminate festiv cu mii de luminiţe.

\"\"

\"\"

\"\"

Rotenburg

Odată pe an, oraşul medieval Rothenburg ob der Tauber, din central Germaniei, se transformă într-un loc desprins parcă din poveştile de iarnă. Târgul de Crăciun de aici datează încă din secolul al XV-lea şi de-a lungul celor 500 de ani s-a schimbat foarte puţin pentru că tradiţia a fost păstrată cu grijă în acest loc.

Vizitatorii târgului găsesc de toate, începând cu dulciurile tradiţionale Crăciunului şi vinul fiert până la decoraţiuni pentru brad sau cadouri lucrate manual.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Salzburg

Târgul de Crăciun din Salzburg este cel mai vechi eveniment de acest gen din lume. Amenajat în fiecare an în piaţa din faţa faimoasei catedrale, evenimentul transformă, an de an, centrul oraşului în care s-a născut cel mai cunoscut colind din lume ”Noapte de vis”, într-un loc de poveste.

Cu peste 90 de evenimente organizate pe parcursul celor cinci săptămâni în care este deschis, târgul de Crăciun din Salzburg oferă vizitatorilor un program social şi cultural variat, combinat cu plimbările şi şedinţele de shopping de la tarabele amenajate special şi împodobite de sărbătoare.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Tallinn

Capitala Estoniei beneficiază, datorită poziţionării sale nordice, de zăpadă în cea mai mare parte a lunii decembrie, ceea ce o face din Talinn un loc perfect pentru a amenaja un târg de poveste. Amenajat în centrul oraşului, punctul de maxim interes al târgului este pomul de Crăciun care este înconjurat de căsuţe din lemn de la care pot fi cumpărate cadouri şi bunătăţi specifice perioadei.

De altfel, Tallinn este locul în care a fost împodobit primul pom de Crăciun din lume într-un loc public, în 1441.

\"\"

\"\"

Viena

Târgul de Crăciun de la Vinea este cel mai cunoscut şi mediatizat eveniment de acest gen din lume. În majoritatea pieţelor din oraş sunt amenajate mici târguri, dar cel mai mare şi mai important este cel din Piaţa Primăriei Rathausplatz.

Anul acesta au fost amenajate aproximativ 150 de standuri comerciale care oferă idei de cadouri pentru sărbători, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. De asemenea a fost amplasat un carusel pentru copii.

De asemenea în piaţa din faţa palatului Schönbrunn este organizat târgul cultural, acolo unde se află standuri amenajate în căsuţe din lemn de la care pot fi cumpărate decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi se poate asista la concerte de colinde.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Zagreb

Un număr tot mai mare de turişti aleg să viziteze târgul de Crăciun din capitala Croaţiei. Străzile şi pieţele Zagrebului sunt împodobite de sărbătoare şi oferă distracţii pentru toţi cei care ajung acolo. De asemenea de la tarabele amenajate special pot fi cumpărate delicatese culinare şi decoraţiuni.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

 

Publicitate
banner we radio