Sport

FOTO / AUDIO. Sepsi Sic a pierdut semifinala cu CSM Târgovişte în Cupa României la baschet feminin

\"16707292_1836616383219228_4706719169498587406_o\"

Baschetbalistele de la CSM Târgovişte au izbutit calificarea în marea finală a Cupei României, după ce au dispus în semifinale chiar de gazda Final 8-ului şi marea rivală, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Baschetbalistele pregătite de Cătălin Tănase s-au impus după un ultim sfert incendiar, scor final 58-55.

Sepsi SIC începe partida cu Janeesa Jeffery, Amanda Thompson, Tyaunna Marshall, Annemarie Godri Părău şi Andreea Huţanu, în timp ce Cătălin Tănase le trimite în teren pe Porchia Green, Larisa Toma, Elena Dincă, Monique Coker şi Porche Poole.

Prima semifinală a Final Eight-ului Cupei României începe sub semnul echilibrului, cele două echipe aflându-se la egalitate după primele cinci minute de joc, scor 4-4. Echipa gazdă s-a desprins la patru puncte pe tabela de marcaj, scor 14-10, moment în care Cătălin Tănase cere timp de odihnă. La finalul actului inaugural, echipa gazdă conducea la o singură posesie, scor 14-12.

Primul coş al sfertului secund a venit după trei minute de joc, Jeffrey reuşind să marcheze de la distanţă, ducând scorul la 17-12. Echipa din Sfântu Gheorghe a reuşit desprinderea pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea sfertului fiind 22-14. Sepsi SIC a intrat la cabine cu un avantaj de şapte puncte, scor 30-23.

După revenirea de la cabine, echipa gazdă s-a desprins la 13 puncte, scor 38-25, la jumătatea penultimului act. Echipa din Târgovişte a replicat, venind la opt puncte în spatele adversarului, scor 40-32. înaintea ultimelor zece minute de joc, echipa antrenată de Zoran Mikes se afla în continuare la conducere, scorul indicat de tabela de marcaj fiind 43-36.

AUDIO. Declaraţie Zoran Mikes, antrenor Sepsi Sic:

AUDIO. Declaraţie Cătălin Tănase, antrenor CSM Târgovişte:

 

Actul decisiv a debutat cu o aruncare de la mare distanţă reuşită de Elena Dincă, scorul confruntării fiind 43-39. Echipa din Sf. Gheorghe nu a găsit drumul spre coş, târgoviştencele venind la un singur punct în spatele lor, graţie coşului de trei puncte marcat de Porchia Green, scor 43-42. Acelaşi rezultat pentru echipa gazdă în ofensivă, în timp ce echipa antrenată de Cătălin Tănase a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 43-48 cu aproximativ şapte minute rămase din meci. Până la jumătatea sfertului decsiv, Sepsi SIC a egalat situaţia pe tabela de marcaj, scor 48-48. Revenirea echipei gazdă a continuat, venind din nou la conducerea partidei, scor 51-48. Cu două minute şi jumătate rămase din meci, tehnicianul Cătălin Tănase a fost sancţionat cu fault tehnic după câteva proteste la adresa arbitrilor. Sepsi SIC a profitat şi s-a distanţat la cinci puncte, scor 54-49. Replica adversarului a venit prin Larisa Toma care a marcat un coş din afara semicercului, scor 54-52. Echipa antrenată de Zoran Mikes nu a reuşit să marcheze, Monique Coker marcând din acţiune fiind faultată, însă aceasta a ratat aruncarea suplimentară. CU 30 de secunde înainte de final, scorul era egal 54-54. CSM Târgovişte a reuşit o apărare bună, urmând ca apoi să marcheze pe tranziţie prin Poole Porche, care a ratat libera suplimentară de care a beneficiat, scorul fiind 52-54. După repunere, echipa oaspete a faultat, Annemarie marcând o singură liberă din cele două de care a beneficiat, scor 55-56, cu zece secunde rămase din meci. Porchia Green a fost trimisă la linia aruncărilor de pedeapsă, aceasta reuşind să marcheze ambele aruncări, scorul fiind 55-58. Sepsi SIC a avut opt secunde la dispoziţie, Jeffrey ratând aruncarea de la mare distanţă, iar CSM-ul din Târgovişte s-a calificat astfel în finala Cupei României.

Punctele victoriei târgoviştene au venit pe mâna jucătoarelor Monique Coker 17, Porchia Green 12, Larisa Toma 11, Porche Poole 9, Alina Chivu 4, Elena Dinca 3 şi Anamaria Virjoghe 2. De cealaltă parte, de la Sepsi au punctat Annemarie Godri Părău 15, Janeesha Jeffery 14, Chalysa Janee Shegog 8, Andreea Huţanu 5, respectiv Amanda Clara Thompson 4.

CSM Târgovişte va juca finala cu Olimpia Braşov, care a învins vineri seară pe Sirius Târgu Mureş. Finala va avea loc sâmbătă începând cu ora 16:45.

Sursa: www.totalbaschet.ro

Publicitate
banner we radio