Ştiri locale

FOTO + AUDIO. Inundaţii la cabinetul medical din Valea Mare

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat Cabinetul medical de familie din comuna Valea Mare din judeţul Covasna. Din spusele medicului Claudia Bândea, pagubele sunt destul de mari, fiind vorba de aparatură inundată (laptop, imprimantă etc.), dar şi de piese de mobilier sau dosare şi fişe ale pacienţilor. Vă prezentăm mai jos relatarea medicului Claudia Bândea, dar şi înregistrarea discuţiei pe care am avut-o cu primarul comunei Valea Mare, Gheorghe Avram.

\”La ora 9 când am ajuns la cabinet, eram aşteptată în faţa cabinetului medical de un număr de 8-10 pacienţi. Când am deschis şi am intrat, am rămas şi eu şi asistenta mea şi pacienţii muţi de situaţia ridicolă în care se afla cabinetul. Curgeau şiroaie de apă din tavan, pe ambele birouri, atât al meu cât şi al asistentei pluteau toate documentele în apă, pe gresie erau bălţi de apă, cablurile de alimentare, prelungitoarele anexe aparaturii medicale erau în apă, imprimantele, laptopul, cititorul de carduri de pe birou erau ude, formularele tipizate şi speciale (bilete de trimitere, concedii medicale, reţete psihotrope) de pe birou erau ude, fişe medicale compromise.

Publicitate

Am rugat respectuos un pacient aflat în sală (d-l Vieraşu Vasile) să meargă şi să cheme un reprezentat al Autorităţilor Locale, să vină să constate situaţia din cabinet. A venit dl. viceprimar Lupşa Nicolae, a văzut situaţia şi a acuzat firma de construcţii de paguba produsă (precum că meşterii au luat ţigle de pe acoperiş).

A văzut, a constatat şi a plecat.

Ne-am apucat şi eu şi asistenta să adunăm apă, am ridicat cablurile din apă, am strâns aparatura medicală (care a fost dusă la un service), am expus o parte din documente pe calorifere spre uscare. Apa curgea în continuare din tavan precum la robinet. Se minunau şi pacienţii, şi noi. Am fost ajutate şi de câteva paciente să strângem apa cu mopul, cu prosoape (d-na Lăutar Marinela, d-na Marin Aurica etc.). Au venit şi doi muncitori din echipă ce lucrează la aşa zisa renovare a căminului cultural, să vadă situaţia.

M-am \”adunat\”, căci plângeam, recunosc, am încropit un text sub formă de afiş şi l-am expus pe uşa de la intrare, rugând toţi pacienţii care se adunaseră între timp într-un număr şi mai mare în sala de aşteptare, să vină la cabinetul din Sfântu Gheorghe pentru a le acorda serviciile medicale cerute.

Înainte să plec din comună, am mers în Primărie, cu ochii în lacrimi, să vorbesc cu dumnealor. Situaţia s-a prezentat astfel: dl. primar vorbea la telefon pe speaker, şi mi-a făcut semn că nu poate vorbi cu mine, iar viceprimarul care se afla lângă dumnealui, şi care presupun că i-a expus situaţia din cabinet, a venit afară pe hol să vorbească cu mine.

Plângând i-am spus că am închis cabinetul, că nu se poate lucra acolo, şi că atunci când spaţiul va fi pus la dispoziţie, în condiţii normale de lucru, mă reîntorc acolo ca medic.

Dacă comunitatea are nevoie de medic (sunt de 12 ani acolo), eu revin dar în condiţii optime şi decente de lucru. Nu este prima oară când adun apa din cabinet, dar aşa ceva niciodată nu s-a întâmplat să găsesc aşa cantitate mare de apă.

Da, este anexă a căminului cultural, alături de punctul farmaceutic şi postul de poliţie, care nu au suferit pagube, până mai anul trecut am plătit chirie pe aceste spaţiu, şi de câte ori am cerut renovarea acoperişului aflat deasupra cabinetului, mi s-a zis că atunci când se renovează căminul cultural va fi efectuat şi acesta.

Am anunţat forurile superioare că spaţiul din Valea Mare este inutilizabil ca şi Cabinet Medical (Casa de Asigurări de Sănătate, Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică), şi îi aştept pe vălenii mei la cabinetul din Sfântu Gheorghe.

Nu a fost vorba de nici o reclamaţie, ci doar de faptul că i-am zis d-lui viceprimar că atâta timp cât spaţiul respectiv nu ne este pus la dispoziţie de Autorităţile Locale, în scop al desfăşurării optime a activităţii medicale, eu nu mai am ce căuta acolo. Dacă comunitatea are nevoie de medic, atunci Autorităţile să ia măsuri.\”

Mai jos vă prezentăm şi punctul de vedere al primarului din Valea Mare, Gheorghe Avram, într-o înregistrare telefonică:

 

\"Inundatii \"Inundatii \"Inundatii \"Inundatii \"Inundatii
\"Inundatii
\"Inundatii

Publicitate
banner we radio