Ştiri locale

FOTO. Au început Zilele Sfântu Gheorghe

Concertul artistului maghiar Bogányi Gergely, creatorul unui pian inovator din fibră de carbon, a deschis sâmbătă seară cea de-a 25-ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Concertul a avut loc la Biserica romano-catolică Krisztus Király din Sfântu Gheorghe, iar programul a cuprins lucrări de Chopin, Bartók Béla şi Franz Liszt.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, Bogányi Gergely a realizat acest pian după zece ani de cercetare şi creaţie, iar costurile s-au ridicat la aproape 600.000 de euro. Pianul a fost construit anul trecut, are o formă futuristă şi e realizat dintr-un compozit de carbon folosit în tehnologia spaţială.

„Un astfel de pian nu vezi în fiecare zi. Bogányi Gergely este un pianist tânăr şi foarte talentat, care s-a gândit să revoluţioneze acest instrument muzical. Negreşit este un pian, dar e făcut din fibră de carbon şi se spune că are sunetul cel mai clar auzit vreodată la un pian”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely András.

Zilele Sfântu Gheorghe se vor desfăşura în perioada 16-24 aprilie, iar printre invitaţii ediţiei se mai numără Andra, Ada Milea, trupa Vunk şi Bonnie Tyler.

(Agerpres)

>>> AICI <<< vezi programul pentru duminică şi luni

>>> AICI <<< vezi VIDEO de la concertul de deschidere

Foto: Codra Botond

\"010_Boganyi \"005_Boganyi

\"007_Boganyi \"008_Boganyi

Publicitate
banner we radio